Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί δεν μπορούν να έχουν προνομιακή μεταχείριση
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί δεν μπορούν να έχουν προνομιακή μεταχείριση | Pagenews.gr
Pagenews Team

«Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν θα αντιμετωπιστούν προνομιακά ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης», τονίζει σε ανακοίνωσή του τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απορρίπτοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, περί άμεσης αποφυλάκισής τους.

«Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην ελληνική Βουλή, αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν τη χώρα μας, υπό τον μανδύα της “αλληλεγγύης προς τα μέλη της Ένωσης” είδαμε ότι συνεχίζει τη συνήθεια να αποφασίζει με ύφος ειδικού. Με αυτές τις δηλώσεις τους, που βασίζονται σε απόψεις Κυπρίων και Ελλήνων σχετικά με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χάνουν κάθε μέρα που περνάει περισσότερο την αξιοπιστία τους. Απορρίπτουμε αυτές τις δηλώσεις που στερούνται σοβαρότητας και νομικής βάσης», αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Προσθέτει μάλιστα πως αντιμετωπίζει με έκπληξη την προτροπή του Γιούνκερ «να αφεθούν οπωσδήποτε ελεύθεροι» οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία.

«Οι Έλληνες στρατιώτες, που παραβίασαν τον τουρκικό νόμο, δεν θα αντιμετωπιστούν προνομιακά ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Καταδικάζουμε αυτή την αντίληψη διπλοπροσωπείας η οποία όταν θέλει θυμάται το κράτος δικαίου και όταν συμφέρει δεν διστάζει να προβεί σε δηλώσεις που έχουν την έννοια της παρέμβασης στην δικαστική διαδικασία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ήρθε λίγες ώρες πριν την συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή Νίκος Κοτζιάς και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο πλαίσιο της διάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, την Παρασκευή. Αυτό θα είναι το πρώτο τετ α τετ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο, την 1η Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ελεύθερος κάτω από δρακόντεια μέτρα ο Τούρκος αξιωματικός – Μια "στρατιά" στην φύλαξή του
Απάντηση Άγκυρας σε Γιούνκερ: «Εντολές δεν παίρνουμε από κανέναν»
Ελεύθερος ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
Ξεσπάθωσε κατά της Τουρκίας ο Γιούνκερ μέσα από την ελληνική Βουλή

Ετικέτες: 


2018