Πολιτική

Στον Έβρο ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος (pics&vid)

Στον Έβρο ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος (pics&vid)
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, επισκέφθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 την περιοχή του Έβρου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης, σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο κ. Φιλιππάκος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη, επισκέφθηκε τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ταξίαρχο Παναγιώτη Κουτούζο και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη.

Τόσο στην Αλεξανδρούπολη, όσο και στην Ορεστιάδα, ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το αστυνομικό προσωπικό, που υπηρετεί στις δύο διευθύνσεις του Έβρου, ενώ είχε συναντήσεις με εκπροσώπους Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών, κατά τις οποίες ενημερώθηκε για τα θέματα που τους απασχολούν.

Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος επισκέφθηκε το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α) και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.), στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, και τα Τελωνεία των Κήπων και των Καστανιών, όπου ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για την τρέχουσα κατάσταση.

Ο κ. Φιλιππάκος, εξέφρασε τη στήριξή του στους Αστυνομικούς του Έβρου, για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, τονίζοντας ότι υλοποιούνται οι αποφάσεις του Υπουργείου, για την περαιτέρω ενίσχυση τους σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Ενώσεων, αναφέρθηκε στα υπηρεσιακά οχήματα (που αποκτήθηκαν πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας) και τα οποία ήδη παρελήφθησαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, καθώς και εκείνα που θα παραδοθούν, το προσεχές διάστημα, προς περαιτέρω ενίσχυση. Επιπλέον, τους ενημέρωσε για τις δαπάνες, που αφορούν στα λειτουργικά έξοδα των Υπηρεσιών, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί, και θα έχουν ως αποτέλεσμα την επαρκή αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων.

Ο κ. Φιλιππάκος, στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, με το αστυνομικό προσωπικό του Έβρου, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Έβρος είναι ο προμαχώνας του Κράτους μας, και εσείς οι Ακρίτες των συνόρων μας. Για αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερη η χαρά μου, που σας βλέπω σήμερα εδώ και έχω την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα αυτά που μας απασχολούν. Μέσα από την παρουσία μου στον Έβρο, θέλω να τονίσω την προσωπική μου στήριξη, αλλά και της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας, προς όλους εσάς, τους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος, για την προσφορά σας στην πατρίδα μας.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι όλες τις προσπάθειες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, ιδίως τα τελευταία τρία χρόνια, που υπηρετώ στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου μας, έχοντας ως αρμοδιότητα τον συντονισμό των Υπηρεσιών που διαχειρίζονται το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο Έβρος δεν είναι απλώς ένα ποτάμι, είναι το σύνορο ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Φαινομενικά πρόκειται για ένα ακίνδυνο ποτάμι, και το τοπίο ταυτόχρονα φαντάζει ειδυλλιακό. Ωστόσο, όλοι ξέρετε, πόσες ανθρώπινες ψυχές έχει ξεβράσει ο ποταμός από τη μία του όχθη στην άλλη, όταν δυστυχισμένοι άνθρωποι, ακολουθώντας τα αρχετυπικά τους ένστικτα, προσπαθούν να ξεφύγουν από τους πολέμους και τις κακουχίες, ρισκάροντας τις ίδιες τις ζωές τους.

Καταρχάς, πρέπει να πούμε ότι επιθυμούμε ειρήνη και συνεργασία με τη γείτονα χώρα Τουρκία. Παρά ταύτα, οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες, και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση με σύνεση, επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα.

Η δική σας προσφορά στο καθήκον, αξίζει πολλά συγχαρητήρια, και είμαι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ για όλους σας, για τον επαγγελματισμό που επιδεικνύετε καθημερινά, για την αφοσίωσή σας στην προστασία των συνόρων της πατρίδας μας, αλλά και για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλετε, για τη διάσωση των ταλαιπωρημένων ανθρώπων που προσπαθούν να διασχίσουν τον Έβρο.

Το «Κλειδί» για την αποτελεσματικότητα και τη συνεργασία, αποτελεί η αλληλεγγύη και η ομοψυχία, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, ιδίως σε αυτές τις απαιτητικές συγκυρίες που βιώνουμε ως Ελλάδα. Όταν είμαστε ενωμένοι, έχουμε και μεγαλύτερη συναίσθηση της ευθύνης, απέναντι στους εαυτούς μας, στο κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα μας γενικότερα.Τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε είναι πολλά, σε προσωπικό και μέσα. Πιστέψτε με, το Υπουργείο μας επιδιώκει, την διαρκή αναβάθμιση των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και ιδιαίτερα των Υπηρεσιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Σας εύχομαι να είστε δυνατοί, να μην ξεχνάτε ποτέ την ανθρωπιά σας, το αίσθημα ευθύνης και την αγάπη προς το συμπολίτη, αλλά και οποιοδήποτε άνθρωπο που έχει ανάγκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 13 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω μας την ασφυκτική επιτροπεία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments