Πολιτική

Τζανακόπουλος: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους

Τζανακόπουλος: Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους
Απάντηση στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αναφορά στα περί καθαρής εξόδου.

Στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την «καθαρή» έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ, αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών, τόνισε ότι αυτές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

Μιλώντας για την οικονομία, είπε πως η προοπτική της εξόδου από το πρόγραμμα «δεν μπορεί καν να συγκριθεί με όσα διαφημίζονταν ως success story από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτική γραμμή». Ανέφερε επιπλέον ότι «η πιστοληπτική γραμμή της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου υπήρχε μόνο στην φαντασία της: Δεν είχε τεθεί ούτε καν ως σενάριο από τη μεριά των δανειστών οι οποίοι ήδη από τον Ιούνιο του 2014 θεωρούσαν ότι το 2ο πρόγραμμα είχε βγει αναντίστρεπτα εκτός πορείας».

Είπε επίσης ότι το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της Σόφιας χαιρετίστηκε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, ενώ τόνισε πως καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες σταθμοί για την ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης, τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τη συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία.

Δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα

Ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων. Επεσήμανε, δε, ότι στις 14 Μαΐου έρχονται στην Αθήνα οι θεσμοί, όπου θα συζητηθούν τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης. Παράλληλα, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει και το ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους.

Όπως πρόσθεσε, στόχος τα κυβέρνησης είναι στον βαθμό που το επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας να ελαφρύνει τους πολίτες.

Ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε σε μερίδα του Τύπου ότι δεν πρόβαλε τις επισκέψεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του γ.γ. του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, υπογραμμίζοντας πως οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

Το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 

Το αίτημα του κ. Μητσοτάκη για εκλογές το φθινόπωρο του 2018 επιβεβαιώνει αυτό που αμφισβητεί, δηλαδή το τέλος του Μνημονίου και το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για τη χώρα, επισήμανε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση έχει σκοπό να ανανεώσει την εντολή του λαού στην ώρα της.

«Η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο ότι η χώρα βαδίζει προς την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και προσέθεσε: «Επίσης, η παρέμβαση του γγ του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία, πριν από λίγη ώρα, επιβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, έχει ολοκληρώσει τη δημοσιονομική προσαρμογή και πλέον μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία. Είναι προφανές ότι όσα είπε ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Γκουρία, πριν από λίγο δεν ταιριάζουν με τις ιστορίες κατάρρευσης και καταστροφής που αναπαράγονται καθημερινά τόσο από τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης όσο και από την Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Τι απαντά η ΝΔ στα σενάρια για τις διπλές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2018 (vid)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments