Τεχνολογία

Ρωσία: Μετά το Telegram, πιθανό το μπλοκάρισμα και του Viber

Ρωσία: Μετά το Telegram, πιθανό το μπλοκάρισμα και του Viber
Ο ρώσος υπουργός τηλεπικοινωνιών Νικολάι Νικηφόροφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της λήψης μέτρων που θα μπλοκάρουν και την ηλεκτρονική εφαρμογή Viber, στην περίπτωση που η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) δεν μπορεί να πάρει τα κλειδιά αποκωδικοποίησης της εφαρμογής.

Ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων που θα μπλοκάρουν και την ηλεκτρονική εφαρμογή Viber άφησε ο Ρώσος υπουργός Τηλεπικοινωνιών Νικολάι Νικηφόροφ.

Το μπλοκάρισμα θα συμβεί σε περίπτωση που η FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) δεν μπορεί να πάρει τα κλειδιά αποκωδικοποίησης της εφαρμογής. 

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε ο Ρώσος υπουργός όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν την ηλεκτρονική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Viber, όπως έγινε με την εφαρμογή Telegram. 

«Το ερώτημα αυτό αφορά την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, επειδή η αρμοδιότητα όσον αφορά σε τέτοιου είδους ειδικά ζητήματα, όταν δίνεται εντολή να δοθούν τα κλειδιά αποκωδικοποίησης, είναι της FSB» δήλωσε ο Νικηφόροφ, προσθέτοντας ότι «εάν οι ίδιοι αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με την παράδοση των κλειδιών αποκωδικοποίησης, μπορούν να αποταθούν στη Δικαιοσύνη περιμένοντας να εκδώσει μια ανάλογη δικαστική απόφαση». 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Doodle της Google: Αφιερωμένο στον καινοτόμο κινηματογραφιστή Ζωρζ ΜελιέςΓια πρώτη φορά ανακάλυψαν το αέριο ήλιο σε ατμόσφαιρα εξωπλανήτη

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments