Οικονομία

Παράταση τέλος για τα ανασφάλιστα οχήματα – Τα πρόστιμα «φωτιά»

Παράταση τέλος για τα ανασφάλιστα οχήματα – Τα πρόστιμα «φωτιά»
Τελευταία ευκαιρία σήμερα για τους παραβάτες. Τσουχτερά τα πρόστιμα από την ΑΑΔΕ.

Εκπνέει σήμερα η τελευταία ευκαιρία για τα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι έτοιμη να «φορτώσει» στο taxis τα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Η ηλεκτρονική διασταύρωση που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου έδειξε ότι τα ανασφάλιστα, αυτοκίνητα και μηχανές, που εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν στους δρόμους είναι 385.000.

Σήμερα ή αύριο το αργότερο η ΑΑΔΕ θα πάρει νεώτερα στοιχεία κι όσοι ασφάλισαν τα οχήματα τους στο διάστημα αυτής της εβδομάδας, δηλαδή από τις 30 Απριλίου ως τις 7-8 Μαΐου- χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ότι εντοπίστηκαν κατά τη διασταύρωση- θα βγουν από τη «μαύρη» λίστα των 385.000.

Αμέσως μετά, η ΑΑΔΕ θα στείλει στους παραβάτες τα «ραβασάκια» με τα πρόστιμα, που έχουν ως εξής:

Για δίκυκλα ως 250 κ.ε.: 100 ευρώ

Για δίκυκλα πάνω από 251 κ.ε.: 150 ευρώΓια αυτοκίνητα ως 1.000 κ.ε.: 200 ευρώΓια αυτοκίνητα πάνω από 1.001 κ.ε.: 250 ευρώ

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιριών, τα ασφαλισμένα οχήματα φτάνουν στα 6,1 εκατομμύρια ενώ μετά από τη διασταύρωση του περσινού Ιουνίου είχε καταγραφεί αύξηση των ασφαλίσεων κατά περίπου 510 χιλιάδες, με αποτέλεσμα ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων να ξεπεράσει τα 6,2 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανασφάλιστα οχήματα: Έγινε η διασταύρωση – Έρχονται πρόστιμα "φωτιά"Ανασφάλιστα οχήματα: Στις επτά ημέρες η προθεσμίαΑνασφάλιστα οχήματα: Αναλυτικός οδηγός για να μην πληρώσετε πρόστιμοΑνασφάλιστα οχήματα: Πρόστιμα – φωτιά στους ιδιοκτήτες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play