Τουρισμός

Σε μεγάλη τουριστική εκδήλωση στις ΗΠΑ συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου

Σε μεγάλη τουριστική εκδήλωση στις ΗΠΑ συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου
Η πρώτη έκθεση πραγματοποιήθηκε πέρυσι στη Νέα Υόρκη.

Σε μεγάλη τουριστική εκδήλωση στις ΗΠΑ συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου,στο πρώτο "Greek Panorama B2B Roadshow" το οποίο θεωρείται η σημαντικότερη τουριστική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελλάδα επί αμερικανικού έδαφος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση των Τουριστικών Πρακτόρων της Αμερικής (ASTA), το Υπουργείο Τουρισμού, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον και το Σύνδεσμο Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων και Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA).

Η πρώτη έκθεση πραγματοποιήθηκε πέρυσι στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζοντας επιτυχία και αξιόλογα μηνύματα για τους συμμετέχοντες. Η φετινή διοργάνωση συνοδεύεται από την καινοτομία της πραγματοποίησης "κινητής εκδήλωσης" με επαγγελματικές συναντήσεις στη Βοστόνη, Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον με τη συμμετοχή εκατοντάδων φορέων και αγοραστών (buyers).

Με το δεδομένο πως το Ηράκλειο ανεβαίνει σταθερά στις προτιμήσεις του κοινού ως πόλη προορισμός και ως λιμάνι κρουαζιέρας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea Garancini, που εκπροσωπεί τον ¨Δημο Ηρακλείου έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιήσει 14 συναντήσεις στη Βοστόνη, 18 στη Νέα Υόρκη και 14 στην Ουάσιγκτον, με τουριστικούς πράκτορες κυρίως των Ανατολικών Πολιτειών των ΗΠΑ, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ελληνική τουριστική αγορά. Οι φετινές προβλέψεις σε ότι αφορά την αμερικανική αγορά στην Ελλάδα παρουσιάζουν γενική αύξηση της τάξεως του 15/20%, ποσοστό στα πλαίσια του οποίου η Κρήτη και το Ηράκλειο διεκδικούν μεγάλο μερίδιο.

Το Greek Panorama κλείνει στην Αμερικανική Πρωτεύουσα το Σάββατο 12 Μαΐου με μια εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων στα πλαίσια του "EU open days" όπου βουλευτές και γερουσιαστές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους εκθέτες από ολόκληρη την Ελλάδα, εν όψη της συμμετοχής των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από την Κρήτη επίσης συμμετέχουν ο Δήμος Ρεθύμνου μαζί με την Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου, καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων και μικρών ξενοδοχειακών μονάδων όλων των νομών του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: "Μπλόκο" στο λιμάνι σε μεγάλη ποσότητα ακατάλληλων τροφίμων (pic)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments