Διεθνή

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι
Ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, φώναζε "Ο Θεός είναι μεγάλος".

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης ενός άνδρα με μαχαίρι το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού. Ο δράστης σκότωσε έναν 29χρονο, τραυματίζοντας ακόμη τέσσερις ανθρώπους οι οποίοι νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. 

Το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq δεν παρέθεσε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, φώναζε "Ο Θεός είναι μεγάλος", (Allah Akbar) ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολίνς, ο οποίος δήλωσε ότι οι αντιτρομοκρατικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα με δεδομένο τον τρόπο που ενήργησε ο δράστης.

«Η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει ούτε σπιθαμή ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας», δήλωσε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά την επίθεση, επαινώντας τους αστυνομικούς που «εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη».

"Όλες μου οι σκέψεις πηγαίνουν στα θύματα και στους τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που διαπράχθηκε σήμερα το βράδυ στο Παρίσι, καθώς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα", τόνισε ο Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου αστυνομικών, Ροκό Κοντεντό δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο δράστης αφού επιτέθηκε στους περαστικούς με ένα μαχαίρι, επιχείρησε να επιτεθεί στην αστυνομία φωνάζοντας: «Θα σας σκοτώσω, θα σας σκοτώσω!»

Οι αστυνομικοί τότε τον πυροβόλησαν.

Η ταυτότητα του άνδρα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments