Αυτοκίνητο

Πρόωρο καλοκαίρι; Πρόωρος έλεγχος…

Πρόωρο καλοκαίρι; Πρόωρος έλεγχος…
Οι εκδρομές με το ΙΧ άρχισαν. Οπότε, είναι ώρα να ρίξτε έναν έλεγχο στα πιο καίρια σημεία τους αυτοκινήτου σας, λίγο πριν την καλοκαιρινή απόδραση σας – που κανείς δεν το πιστεύει ότι έχει έρθει!

Φρένα: Η φθορά των δίσκων, ή των ταμπούρων, η στάθμη των υγρών αλλά και η κατάσταση στα σωληνάκια (μαρκούτσια) του αυτοκινήτου είναι μερικά από τα σημεία που θα πρέπει να ελέγχουν στο συνεργείο. Πάντως, καλό είναι κατά διαστήματα να τσεκάρετε τη στάθμη στα υγρά φρένων και αν παρουσιάζουν έλλειψη να τα συμπληρώσετε. 

Ψύξη: Το καλοκαίρι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το νερό εξατμίζετε ευκολότερα και θα πρέπει να το συμπληρώνουμε γρήγορα. Επίσης, αν διαπιστώσουμε ότι η στάθμη στο νερό του ψυγείου μειώνεται συνεχώς ( πχ μετά από 2-3 ημέρες ή και πιο συχνά), τότε πρέπει επειγόντως να το μεταφέρετε για έλεγχο σε συνεργείο. 

Σύστημα κλιματισμού: Αρκετές εταιρείες προσφέρουν έλεγχο στον κλιματισμό του αυτοκινήτου. Πρέπει να ελεγχθεί το φρέον, να καθαριστούν τα φίλτρα του air condition και να συμπληρώνετε το αντίστοιχο υγρό. 

Λίπανση: Eλέγχετε τη στάθμη των λαδιών ακόμη και μετά από ένα ταξίδι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν διαρροές λαδιών από το κάτω τμήμα του αυτοκινήτου – στο κάρτερ – και ούτε τα λάδια να έχουν χρώμα μαύρο. Στην τελευταία περίπτωση θα πρέπει να αλλάξτε άμεσα λάδια στον κινητήρα του αυτοκινήτου σας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα του Νίκου Λιβανού

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments