Αθλητισμός

Σάλος απο τις αποκαλύψεις για τις κρυφές σχέσεις Ερντογάν με τους δυο διάσημους ποδοσφαιριστές

Σάλος απο τις αποκαλύψεις για τις κρυφές σχέσεις Ερντογάν με τους δυο διάσημους ποδοσφαιριστές
Μια χειραψία με τον Τούρκο πρόεδρο που τον ονόμασε «πρόεδρό του», μπορεί να βλάψει τον Γκουντογκάν στην Γερμανία, αλλά θα τον ευνοήσει για τις επενδύσεις του στην Τουρκία.

Συνέχεια με νέες αποκαλύψεις δίνουν τα γερμανικά ΜΜΕ στην επιλογή Οζίλ και Γκουντογκάν να συναντηθούν και να φωτογραφηθούν στο Λονδίνο με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, χαρίζοντάς του μάλιστα φανέλες των ομάδων τους με αφιέρωση.

Το θέμα έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας από την πρώτη στιγμή την οργισμένη αντίδραση της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, χωρίς ωστόσο, μέχρι τώρα, να κινδυνεύει η παρουσία τους στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Τα γερμανικά ΜΜΕ ανακαλύπτουν πίσω από την ανιδιοτέλεια της συνάντησης και άλλα κίνητρα. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Μάρτιο, ότι ο Γκουντογκάν αγόρασε με τον πατέρα του και τον αδελφό του Iρφάν Ιλκέρ στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλικεσίρ για περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ, δημόσιο κτήριο έκτασης 45.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου εκεί σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα 13ώροφο εμπορικό κέντρο με 42 καταστήματα και 123 γραφεία, με την άδεια οικοδόμησης να έχει ήδη δοθεί.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, όποιος αγοράζει ένα μεγάλο κτίριο από το κράτος της Τουρκίας και λαμβάνει έγκριση για ένα μεγάλο έργο όπως η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου, χρειάζεται καλές σχέσεις με την πολιτική.

Ο Γκουντογκάν, απαντώντας τότε, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι θέλει να επικεντρωθεί πρώτα στην ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά μακροπρόθεσμα έχει σχέδια για την περιοχή. «Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να κάνω κάτι καλό για την πατρίδα μου», είχε πει. Ετσι οι φιλικές σχέσεις με τον Ερντογάν και την ελίτ της εξουσίας είναι καθοριστικής σημασίας.

Ο 27χρονος Γκουντογκάν, γεννημένος στο Γκελσενκίρχεν, έχοντας γερμανική και τουρκική ιθαγένεια, σύμφωνα με την Die Welt, εμφανίζεται στην Τουρκία ως ευεργέτης και επενδυτής και φροντίζει να «καλλιεργεί» επίσης καλές σχέσεις με την πολιτική και το τουρκικό κυβερνών κόμμα AKP, τουλάχιστον στην περιοχή από την οποία προέρχεται η οικογένειά του.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Sabah» μάλιστα, εξήρε την κίνησή του, τον Μάη του 2017, όταν είχε χορηγήσει 1.118.000 ευρώ για την κατασκευή οικιών για τους παίκτες των αθλητικών συλλόγων, έδωσε μπάλες ποδοσφαίρου, και αθλητικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αντίδραση DFB για τις φωτογραφίες Οζίλ και Γκουντογκάν στη συνάντηση με Ερντογάν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments