Πολιτισμός

«Πόλη στο φως»: Το νέο μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη

«Πόλη στο φως»: Το νέο μυθιστόρημα της Ευτυχίας Γιαννάκη
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο τη σημερινή Αθήνα.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας, η Ευτυχία Γιαννάκη συνδυάζει, για άλλη μια φορά, την αστυνομική δράση με την οξύτατη κοινωνική ματιά.

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Μια έγκυος γυναίκα πρώην μοντέλο δολοφονείται άγρια στη μονοκατοικία της στο Καβούρι. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και η ομάδα του αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα που τους φέρνει αντιμέτωπους με προσδοκίες που διαψεύστηκαν, κυκλώματα ντόπινγκ στον αθλητισμό κι έναν κύκλο βίας που ξεκινάει από τη Σερβία του 1995 για να καταλήξει στην Αθήνα του 2014.Ταυτόχρονα, ο γιος του σαρανταπεντάρη Αστυνόμου δικάζεται με κατηγορίες που δοκιμάζουν τις αντοχές του, καθώς αναζητά τις δικές του ευθύνες στα λάθη του παρελθόντος.

Σε αυτή την υπόθεση όλοι είναι ύποπτοι και οι ανακρίσεις φέρνουν στο φως μια πόλη που μετατρέπεται σε κλειστό δωμάτιο. Το ερώτημα που τίθεται είναι μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς όταν δεν έχει πια τίποτα να χάσει. Όταν διαπιστώνει ότι η ελπίδα δεν πεθαίνει τελευταία. Η ιστορία αποτελεί το τρίτο μέρος της «Τριλογίας της Αθήνας» και δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε η πόλη, το φως και το σκοτάδι της.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«“Να προστατευτούμε από τον παραλογισμό;” Κάγχασε ο δικηγόρος. “Αυτό από μόνο του είναι άθλος σε αυτή τη ζωή. Δεν ξέρω πολλούς να το έχουν καταφέρει, ειδικά σε αυτή τη χώρα. Εν πάση περιπτώσει, θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», δοκίμασε να την καθησυχάσει κοιτάζοντας με συμπάθεια τον Χάρη που εξακολουθούσε να φταρνίζεται. “Αλλά, όλοι ξέρουμε πώς λειτουργούν τα πράγματα στη χώρα. Μέχρι να βγει να μιλήσει το Ραδιοτηλεοπτικό και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η ζημιά θα έχει γίνει. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλο και κάποιο μέσο θα βρεθεί, κάποιο τρολ στο διαδίκτυο, κάποια ανώνυμη κυράτσα που θα πει το μακρύ της και το κοντό της κατονομάζοντας τον Νίκο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά είναι βέβαιο ότι είναι ζήτημα χρόνου το όνομα και η υπόθεση να διαρρεύσουν στα μεγάλα Μέσα. Εδώ και μία εβδομάδα οι δημοσιογράφοι μ’ ενοχλούν συνέχεια”». 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο παρελθόν εκδόθηκε με ψευδώνυμο ένα ακόμη μυθιστόρημά της με τον τίτλο «Χάρντκορ» που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Το πρώτο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας είχε τίτλο «Στο Πίσω Κάθισμα» και βραβεύτηκε με το Βραβείο Βιβλίου Public για το Καλύτερο Ελληνικό Μυθιστόρημα της χρονιάς που πέρασε. 

ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΦΩΣ 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ευτυχία Γιαννάκη Εκδόσεις Ίκαρος Σελ.: 480 Τιμή: 15,50 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments