Ειδήσεις

Φαντασμαγορικό σόου από τους Scorpions στην Ελλάδα

Φαντασμαγορικό σόου από τους Scorpions στην Ελλάδα
Της Έπης Τρίμη.

Ρούντολφ Σένκερ: “ο πατέρας μου ήταν μεγάλος οπαδός της φιλοσοφίας και μελετούσε συχνά Σωκράτη και Πλάτωνα!”

Η αποκάλυψη αυτή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και απάντησε εν μέρει στο ερώτημα που έθεσα στους Scorpions σε σχέση με το αν θα αξιοποιήσουν τη φήμη τους και το γεγονός πως στις 16 Ιουλίου θα βρεθούν στο Καλλιμάρμαρο για τη μια και μοναδική συναυλία τους, για να γεφυρώσουν το αρνητικό κλίμα Γερμανίας- Ελλάδας στα χρόνια της κρίσης.

Κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κ.Στέφανος Τσιαλής η συναυλία με τους Scorpions ήταν μία δική του ιδέα καθώς πιστεύει ότι αποτελεί μία γέφυρα μεταξύ της κλασικής και της ροκ μουσικής. Δήλωσε, επίσης, πως η σύμπραξη της κρατικής ορχήστρας με το θρυλικό συγκρότημα είναι τιμή και πρόκληση. Θα γεφυρώσει την κλασική μουσική με τη ροκ δίνοντας νέα πνοή στα αγαπημένα τραγούδια.

Από την πλευρά του ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Κλάους Μάινε δήλωσε ενθουσιασμένος που θα βρεθεί στο Καλλιμάρμαρο τον Ιούλιο. Είπε ακόμα ότι πρόκειται για μία «συναυλία ζωής» (once in a lifetime), ένα σύνθημα που αποτελεί και τον τίτλο της συναυλίας.

«Το γεγονός ότι η συναυλία θα γίνει σε αυτό το ιστορικό σημείο της Αθήνας, την κάνει μοναδική», τόνισε ο τραγουδιστής και πρόσθεσε ότι «έχουμε δώσει πολλές  συναυλίες στην πρωτεύουσα, όπως αυτή του Λυκαβηττού. Αυτή όμως δεν θα είναι μια τυπική ροκ συναυλία. Δεν πρόκειται απλά για ένα σόου, αλλά για ένα πολιτιστικό event».

Ενθουσιασμένος δήλωσε και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Ρούντολφ Σένκερ ο οποίος τόνισε ότι «Will be a pleasure to Rock Guys like a Hurricane».

Όπως είπε ο Κλάους Μάινε στα προηγούμενα χρόνια έχουν δώσει πολλές συναυλίες με μεγάλες ορχήστρες του κόσμου όμως σημείωσε ότι «αυτή τη φορά θα είναι κάτι διαφορετικό», καθώς η βραδιά θα ξεκινήσει με διασκευές της μουσικής της μπάντας από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

«Βλέποντας τις μεταμορφώσεις των συνθέσεων μας από τις ορχήστρες διαπιστώνουμε ότι η μουσική μας παρουσιάζεται σε ένα άλλο επίπεδο», είπε ο Κλάους και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να κάτσω ανάμεσα στο κοινό να το ακούσω, αλλά θα πρέπει να είμαι στη σκηνή».

Το μόνο που τους φοβίζει είναι η πολύ ζέστη.

Στη συνέχεια τέθηκαν πολλές ερωτήσεις από τα ΜΜΕ.

Ήταν αρκετές γι’αυτό κι εμείς απομονώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες.

Πόσο εύκολο είναι να συνυπάρξει μια συμφωνική ορχήστρα με ένα κλασσικό ροκ συγκρότημα;

Scorpions: Όπως είπαμε και πριν θεωρούμε ότι πρόκειται περισσότερο για ένα πολιτιστικό γεγονός παρά μια τυπική συναυλία. Έχουμε ξανασυνεργαστεί με τη φιλαρμονική του Βερολίνου, οπότε δε θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο. Το διαφορετικό είναι ότι το Καλλιμάρμαρο είναι ένα ιδιαίτερο στάδιο, το οποίο έχει τη δική του ιστορία. Το καλό είναι πως η φιλαρμονική θα ανοίξει την συναυλία με τραγούδι των Scorpions, κάνοντας έτσι μια δική τους παρουσίαση πάνω στα κομμάτια. Έτσι κι αλλιώς οι λέξεις κλασσική ορχήστρα και κλασσικό ροκ συναντιούνται, εφόσον αφού συναντιούνται οι όροι είναι σίγουρο πως θα συναντηθούν και οι μουσικές.

Στέφανος Τσιαλής: Θα πως κι εγώ δύο κουβέντες στον αγαπητό Κλάους, ότι και για εμάς είναι μεγάλη τιμή να συνεργαζόμαστε με τέτοιους καλλιτέχνες. Πάντα είναι μια μεγάλη πρόκληση, καθώς δεν είναι η καθημερινή ρουτίνα μιας συμφωνικής ορχήστρας που παίζει τα μεγάλα συμφωνικά έργα, αλλά πρέπει να προσαρμοστείς σε έναν ήχο διαφορετικό από ό,τι ακούς κάθε βδομάδα. Επίσης, μια δυσκολία είναι ότι μια ροκ μπάντα παίζει την ώρα που το χέρι του μαέστρου είναι κατεβασμένο, ενώ μια ορχήστρα αργεί λίγο. Αυτό πάντα κατά τη δική μου εμπειρία είναι μια πρόκληση, αλλά τη δεχόμαστε και θα επαναλάβω ότι για εμάς είναι πολύ μεγάλη τιμή τόσο που θα συνεργαστοούμε με τους Scorpions, όσο και το ότι θα παίξουμε στο Καλλιμάρμαρο που είναι ένας χώρος ιστορικός με μεγάλη συμβολική δύναμη.

Θα κάνατε κάποια δήλωση για την Ελλάδα, καθώς είστε ένα συγκρότημα με διεθνή επιρροή, προκειμένου οι Γερμανοί και οι άλλοι λαοί να καταλάβουν τα δεινά που περνά η χώρα και μέσω της μουσικής να έρθουμε πιο κοντά;

Scorpions: Έτσι κι αλλιώς η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζει. Οι Scorpions έχουν ως πρωταρχικό σκοπό να υπάρχει σε κάθε συναυλία αυτή η ένωση μεταξύ κοινού και μπάντας και όχι απλά να τραγουδά ένα όνομα και το κοινό να μένει αμέτοχο. Πάντα υπάρχει ένα μαγικό κλίμα που πολλές φορές από το κοινό δεν μπορώ να ακούσω καν την φωνή μου. Επίσης,σαν συγκρότημα θέλουμε να πούμε πως εδώ στην Ελλάδα έχουμε μεγάλο κοινό και όντως νιώθουμε μαγικά κατά την διάρκεια της συναυλίας. Να ευχαριστήσουμε και το φίλο μας το Γιάννη που μας ακολουθεί σ’ όλες μας τις συναυλίες στην Αθήνα.

Ρούντολφ Σένκερ: Εγώ έχω κι ένα προσωπικό λόγο να νιώθω ιδιαίτερα, διότι, από την πρώτη μας συναυλία εδώ ήμουν ενθουσιασμένος που πάτησα το πόδι μου στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Γι’ αυτό και η εταιρεία μας ξαναεπέλεξε να έρθει πάλι εδώ. Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε πάντα μεγάλες δηλώσεις, αλλά είμαστε πάντα πρεσβευτές της Ελλάδας όπου βρισκόμαστε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments