Ελλάδα

ΣτΕ: Χορήγηση ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

ΣτΕ: Χορήγηση ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς
Στη χορήγηση ασύλου για ένα από τους Τούρκους αξιωματικούς προχώρησε αμετάκλητα το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση της Ολομέλειας του.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί σε συνεδρίαση της Ολομελείας του ΣτΕ, που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το απόγευμα, κατέληξαν σε απόφαση χορήγησης ασύλου για ένα από τους οκτώ, δίδοντας λύση σε ένα θέμα το οποίο απασχολεί τις ελληνικές δικαστικές αρχές για καιρό και αποτελεί μόνιμη αιτία τριβής στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία.

Ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Χρήστος Ράμμος και εισηγητή τον Διομήδη Κυριλλόπουλο, απέρριψε το αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της ανεξάρτητης αρχής προσφυγών και είχε δώσει άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ με ισχυρή πλειοψηφία είπε «ναι» στο άσυλο, ανοίγοντας τον δρόμο και για τους υπολοίπους επτά Τούρκους που είχαν αιτηθεί άσυλο από την Ελλάδα, ενώ κατηγορούνται από την Τουρκία για το πραξικόπημα.

Με την χορήγηση ασύλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οι αρμόδιες αρχές υποχρεούνται να παράσχουν στο εξής τα αναγκαία έγγραφα στον ένα από τους οκτώ και στη συνέχεια στους άλλους επτά, προκειμένου να βρίσκονται στη χώρα μας σε καθεστώς ασύλου που πρακτικά σημαίνει ότι θα διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα και όπως έχουν τονίσει οι συνήγοροί τους θα μπορούν, κάτι που θέλουν, στο μέλλον να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος και να επιλέξουν άλλη ευρωπαϊκή χώρα ως τόπος διαμονής τους.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Συντονισμένη η επίθεση στο ΣτΕ – Ερωτήματα για την ΕΛ.ΑΣ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments