Πολιτική

ΝΔ για Σκοπιανό: Τσίπρας και Καμμένος να πάψουν να κρύβονται – Να ενημερώσουν τους Έλληνες

ΝΔ για Σκοπιανό: Τσίπρας και Καμμένος να πάψουν να κρύβονται – Να ενημερώσουν τους Έλληνες
Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στις οποίες κάνει λόγο για συμφωνία, καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες και να μην κρύβεται.

«O πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κ. Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σήμερα όχι μόνον ότι ήδη “υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία” με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και ότι “η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία”. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η “μακεδονική” γλώσσα και η ταυτότητα των πολιτών της χώρας του “έχουν ήδη διασφαλιστεί από τη σχεδιαζόμενη συμφωνία με την Ελλάδα” και ότι ο ίδιος “λαχταρά μια «Μακεδονία» στην οποία οι πολίτες θα είναι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και από φόβους του παρελθόντος”», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία, εν συνεχεία, καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα στα εξής ερωτήματα:

«Έχει ήδη δεχθεί ο κ. Τσίπρας την αναγνώριση “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής ταυτότητας” για τους γείτονές μας; Έχει υπαναχωρήσει ο κ. Τσίπρας από την εθνική θέση erga omnes, προκειμένου το όποιο όνομα των Σκοπίων να ισχύει για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων;

Έχει ήδη δεσμευθεί ο κ. Τσίπρας να επιτρέψει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς να έχουν απαλειφθεί από το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ όλες οι απαράδεκτες αλυτρωτικές αναφορές; Κι αν όλα αυτά τα έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας, δεσμεύει την Ελλάδα μη έχοντας καν τη στήριξη της κυβέρνησής του.

Ή όσα είπε ο κ. Ζάεφ τα συνυπογράφει και ο κ. Καμμένος;».

«Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τους Έλληνες πολίτες και να πάψουν να κρύβονται», τονίζει κλείνοντας το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο του Άδωνι Γεωργιάδη για την #ζωαρα του Καμμένου (vid)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments