Πολιτική

Μουχαρέμ Ιντζέ: Η πρόκληση του Τούρκου στην Κομοτηνή για τους Έλληνες στρατιωτικούς (pics&vids)

Μουχαρέμ Ιντζέ: Η πρόκληση του Τούρκου στην Κομοτηνή για τους Έλληνες στρατιωτικούς (pics&vids)
Τι έκανε ο Μουχαρέμ Ιντζέ στην Κομοτηνή που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ, υποψήφιος Πρόεδρος της Τουρκίας βρέθηκε στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Από εκεί, σχολίασε την υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν ακόμα φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της επίσκεψης του, εκείνος απάντησε στα ελληνικά: «Ήρθα στην Ελλάδα γιατί έχω συγγενείς».

Το χρονικό της επίσκεψης το Μουχαρέμ Ιντζέ

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ έμεινε για λίγο στο στο τουρκικό προξενείο και στην συνέχεια περπάτησε την απόσταση μέχρι την αποκαλούμενη «τουρκική νεολαία». Στην συνέχεια, ο Μουχαρέμ Ιντζέ, περπάτησε στους δρόμους της Κομοτηνής, χαιρέτισε τον κόσμο και μίλησε στα ελληνικά στους δημοσιογράφους.

Άξια μνημόνευσης, ότι φτάνοντας στον χώρο που είχε διαμορφωθεί για την ομιλία του, ο Μουχαρέμ Ιντζέ σηκώθηκε όρθιος πάνω στην καρέκλα και ζήτησε από όσους ήρθαν από την Τουρκία να σταθούν στη μία πλευρά της αυλής, προφανώς για να καταδείξει την παρουσία υποστηρικτών του στην Θράκη.

Να σημειωθεί, ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ, μίλησε στα τουρκικά αλλά είχε φροντίσει να έχει μεταφραστή όταν δέχτηκε ερωτήσεις κυρίως από Έλληνες αλλά και Τούρκους δημοσιογράφους. Εκτός από όσα είπε για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, απαντώντας στο ερώτημα για ποιο λόγο κάνει επίσκεψη στην πόλη της Θράκης αφού δεν έχει ψηφοφόρους εδώ είπε πως έχει συγγενείς γι΄αυτό και πραγματοποίησε την επίσκεψη.

Εκτός αυτού, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, πήρε θέση και για τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς, στηρίζοντας εμφανώς την στάση της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία» και ότι ο ίδιος παλεύει να γίνει η χώρα του κράτος δικαίου. Αμέσως μετά, όταν ρωτήθηκε για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, τόνισε ότι οι 2 χώρες πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. «Δεν μπορεί να γίνει κάτι για να κουμπώσει το πουκάμισο αν οι δυο πλευρές δεν καθίσουν στο τραπέζι», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Μουχαρέμ Ιντζέ:

Πηγή: Xronos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όχι του Ερντογάν σε Ιντζέ για πολιτικό ντιμπέιτ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments