Αυτοδιοίκηση

Γιορτή Βιβλίου στον Κορυδαλλό

Γιορτή Βιβλίου στον Κορυδαλλό
Σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού, στόχος της φετινής γιορτής, είναι η στήριξη των βιβλιοπωλείων της γειτονιάς και η προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης, ως αστείρευτης πηγής γνώσης, περιπέτειας και απόλαυσης.

Τις πύλες της ανοίγει στις 14 Ιουνίου, στον Κορυδαλλό, υπό τον τίτλο «Θερινές Αναγνώσεις εν Κορυδαλλώ», η Γιορτή Βιβλίου, που συνδιοργανώνουν για 26η συνεχή χρονιά ο δήμος και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον δήμο, στόχος της φετινής γιορτής, που θα διαρκέσει έως τις 24 του μήνα, είναι η στήριξη των βιβλιοπωλείων της γειτονιάς και η προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης, ως αστείρευτης πηγής γνώσης, περιπέτειας και απόλαυσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 14 Ιουνίου, 20:30: Παρουσίαση της παιδικής σειράς βιβλίων «Το μπλοκάκι ενός UFO» (εκδόσεις Άγκυρα) από τον συγγραφέα Γιώργο Κωνσταντινίδη και τον εικονογράφο Σωτήρη Μητρούση.

Παρασκευή 15 Ιουνίου, 20:30: Παρουσίαση βιβλίου «Ο Φοίνικας» (εκδόσεις Πατάκη) από τον βραβευμένο συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη.

Σάββατο 16 Ιουνίου, 20:30: Παράσταση «Ο Καραγκιόζης βιβλιοπώλης» από το θέατρο σκιών Μιχάλη Ζαχαρή.

Κυριακή 17 Ιουνίου, 20:30: Παρουσίαση των παιδικών βιβλίων «Ο μασκοφόρος εκδικητής» και «Πορτοκαλάδα με ανθρακικό» (εκδόσεις Πατάκη) από τον συγγραφέα Σπύρο Γιαννακόπουλο.

Δευτέρα 18 Ιουνίου, 20:30: Αφιέρωμα- παρουσίαση «Στέλιος Καζαντζίδης: Η Φωνή, Η Ψυχή, Η Ζωή του» (εκδόσεις ‘Αγκυρα) από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Γιώργο Λιάνη.

Τρίτη 19 Ιουνίου, 20:30: Δημήτρης Θεοδόσης «Ο Κορυδαλλιώτης φωτογράφος». Για τα φωτογραφικά του λευκώματα μιλούν ο ηθοποιός- σκηνοθέτης Χαϊκ Καζαρτζιάν και ο διεθνής φωτογράφος Γιώργος Τσίγκας.

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 20:30: Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Χάνσελ και Γκρέτελ» (εκδόσεις Καρμίνα) από την ηθοποιό και συγγραφέα Κάρμεν Ρουγγέρη.

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 20:30: Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών Σπυρόπουλου.

Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.00: Παρουσίαση του βιβλίου “Ζωή σε Πόλεμο” (εκδόσεις Ψυχογιός) από τη καταξιωμένη συγγραφέα Λένα Μαντά.

Σάββατο 23 Ιουνίου, 20:00: Παρουσίαση και θεατρική απόδοση του παιδικού βιβλίου «Ο Πύργος των μεγάλων εξελίξεων» (εκδόσεις ‘Απαρσις) από τη συγγραφέα Χρύσα Σαββάκη.

Κυριακή 24 Ιουνίου: Λήξη 26ης Γιορτής Βιβλίου.

Στην 26η Γιορτή Βιβλίου συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΕΙΟ “ΓΩΝΙΑ”, ΟΜΗΡΟΣ, MATURA, ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ και ΧΑΡΤΟΚΟΣΜΟΣ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments