Οικονομία

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι μετοχές – Υποχωρεί το δολάριο

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι μετοχές – Υποχωρεί το δολάριο
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις συνεδριάσεις δύο μεγάλων κεντρικών τραπεζών.

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι παγκόσμιες μετοχές ενώ το δολάριο βρισκόταν σε αρνητικό έδαφος αφού ανήλθε σε υψηλό τριών εβδομάδων στο τέλος της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας που στόχο έχει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί μετοχές σε 47 χώρες, σημείωσε νωρίτερα άνοδο μικρότερη του 0,1%. Το δολάριο υποχώρησε σε αρνητικό έδαφος στη διαπραγμάτευσή του στην Ευρώπη αφού ανήλθε προηγουμένως σε υψηλό τριών εβδομάδων.

Στις ασιατικές αγορές υπήρξαν διακυμάνσεις, με τον ιαπωνικό Nikkei να περιορίζει τα αρχικά του κέρδη και να κλείνει με άνοδο 0,3%. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας κατέγραφε επίσης διακυμάνσεις, σημειώνοντας νωρίτερα άνοδο κατά 0,15%. Υποτονικό ήταν το ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να ενισχύεται κατά 0,1%.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στις συνεδριάσεις δύο μεγάλων κεντρικών τραπεζών αργότερα αυτή την εβδομάδα. Η αμερικανική Fed συνεδριάζει την Τετάρτη και αναμένεται να προχωρήσει στη δεύτερη, για αυτή τη χρονιά, αύξηση επιτοκίων.

Την Πέμπτη συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κάποιοι αναμένουν η ΕΚΤ να δώσει ενδείξεις για τον τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων αργότερα φέτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments