Πολιτική

Πρέσπες: Συλλαλητήριο για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας

Πρέσπες: Συλλαλητήριο για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας
Νέο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό αυτή τη φορά στις Πρέσπες.

Συλλαλητήριο στις Πρέσπες ετοιμάζει η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, », με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

Με φόντο την συμφωνία που φαίνεται να έχει κλειδώσει ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια, οι φορείς Μακεδόνων Ελλάδας και εξωτερικού οργανώνονται, προκειμένου να στείλουν για μια ακόμη φορά το δικό τους μήνυμα στην Κυβέρνηση για τις ενέργειές της.

Τι είχε δηλώσει ο Ζάεφ:

«Αν σήμερα συμβεί, πρώτα ο Θεός, και έχουμε συμφωνία, αμέσως θα ανακοινώσουμε όλες τις λεπτομέρειες και πιστεύω ότι αν υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να φτιάξουμε την ατζέντα. Για τις Πρέσπες γνωρίζουμε επειδή ήταν επιθυμία εδώ και πολύ καιρό να γίνει εκεί μία συνάντηση, ακόμα και στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να πάμε βήμα-βήμα, να δούμε πρώτα αν θα υπάρξει συμφωνία. Αν υπάρξει, αμέσως θα συμφωνήσουμε τις ατζέντες της ανακοίνωσης και της ενημέρωσης των πολιτικών παραγόντων στο εσωτερικό, καθώς και σε σχέση με την ενδεχόμενη υπογραφή», είχε δηλώσει ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments