Πολιτική

Ντιμιτρόφ: Να ανοίξει η πόρτα της η Ε.Ε.

Ντιμιτρόφ: Να ανοίξει η πόρτα της η Ε.Ε.
Ο Νικολά Ντιμιτρόφ, αναφερόμενος, σε συνέντευξή του, στην «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε, συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας έκανε λόγο για μία συμφωνία με τεράστια σημασία για τα Βαλκάνια και το ευρωπαϊκό τους μέλλον.

Ιστορική χαρακτήρισε τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ, σημειώνοντας πως έχει τεράστια σημασία για τα Βαλκάνια και το ευρωπαϊκό τους μέλλον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, στον απόηχο της υπογραφής της συμφωνίας, ο κ. Ντιμιτρόφ επεσήμανε πως «σήμερα γράψαμε ιστορία και ανοίξαμε το μέλλον μας».

Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση πως η συμφωνία «θα έχει κατευναστικό αντίκτυπο στα Βαλκάνια», καθώς και ότι από γεωπολιτικής άποψης, θα ξεπεράσει τις δύο εμπλεκόμενες χώρες.

«Δύο χώρες των Βαλκανίων αποδεικνύουν αυτή τη στιγμή ότι η περιοχή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης διότι διευθετούμε τα προβλήματά μας εμείς οι ίδιοι, με ευρωπαϊκό τρόπο» τόνισε επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πρέσπες: Ιστορική συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments