Αυτοδιοίκηση
pagenews.gr / Αυτοδιοίκηση / ΧΥΤΑ Φυλής: Αποκαθίσταται η λειτουργία του – Ουρές απορριμματοφόρων
ΧΥΤΑ Φυλής: Αποκαθίσταται η λειτουργία του – Ουρές απορριμματοφόρων | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Ιουνίου 2018, 09:21 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09:22 21 Ιουνίου 2018, 9:22

Αποκαθίσταται από σήμερα η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.

Όπως επεσήμανε χθες η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η λειτουργία του θα επανέλθει. Ουρές χιλιομέτρων από απορριμματοφόρα στον ΧΥΤΑ Φυλής

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ανά διαστήματα 30-40 απορριμματοφόρα εισέρχονται στον ΧΥΤΑ για να αποθέσουν τα σκουπίδια.

Η εικόνα στις γειτονιές είναι βελτιωμένη ωστόσο αυτό που τονίζεται είναι ότι θα χρειαστούν ακόμα μέρες προκειμένου να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια από τους κάδους.

Εργαζόμενοι τόνιζαν πως θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα προκειμένου να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση. Σε ανακοίνωσή του, ο Ειδικός Διαβαθμιστικός Σύνδεσμος στον νομό Αττικής επισημαίνει:

«Ο ΕΔΣΝΑ ενημερώνει τους πολίτες πως η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής που ήδη έχει ξεκινήσει θα έχει αποκατασταθεί πλήρως την Πέμπτη 21 Ιουνίου.

Έχοντας ως αποκλειστικό κριτήριο την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων καθώς και την αποτελεσματική αποκατάσταση της ρηγμάτωσης.

Ο ΕΔΣΝΑ έδρασε συστηματικά και αδιάλειπτα ώστε να λυθεί το πρόβλημα στον ΧΥΤΑ Φυλής που προκλήθηκε στις 9 και 10 Ιουνίου και επιδεινώθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος υπήρξαν συντονισμένες ενέργειες Διοίκησης, εργαζομένων και εξωτερικών συνεργατών του ΕΔΣΝΑ.

Ελήφθησαν έκτακτα μέτρα για την αποκατάσταση της ρηγμάτωσης στον χώρο, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ.

Η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ ευχαριστεί τους πολίτες και τους Δήμους για την κατανόηση και τη συνεργασία που έδειξαν όσο διήρκεσε η κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λόφοι τα σκουπίδια στην Αττική – Πότε θα αποκατασταθεί το πρόβλημα (pics)

Ετικέτες: 


2018