Πολιτική

Τζανέτος Φιλιππάκος: Παρών στο 1ο θεματικό φόρουμ των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής

Τζανέτος Φιλιππάκος: Παρών στο 1ο θεματικό φόρουμ των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής
Το φόρουμ που συμμετείχε ο Τζανέτος Φιλιππάκος είχε θέμα την "Αθλητική Βία ως μέρος της Κοινωνικής Βίας – ΠΟΑΣΥ".

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, συμμετείχε την Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, στο 1ο θεματικό φόρουμ των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής με θέμα «Η Αθλητική Βία ως μέρος της Κοινωνικής Βίας», που πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα της ΠΟΑΣΥ, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ.

Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, και σημαντική ήταν η παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη.

  • Ο κ. Φιλιππάκος, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή εκδήλωση υπήρξε άκρως εποικοδομητική και γόνιμη. Ιδίως οι τοποθετήσεις των κ.κ. Υπουργών, του κ. Βασιλειάδη και του κ. Τόσκα, κατέστησαν σαφές ότι υπάρχει η βούληση και η αποφασιστικότητα, ώστε να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν μέτρα που θα οδηγήσουν επιτέλους στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στο χώρο του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι υγεία, είναι πολιτισμός και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδέεται με εικόνες που αμαυρώνουν τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει.

Στη διεθνή σκηνή υπάρχουν μέτρα που έχουν αποδώσει σπουδαία αποτελέσματα στις χώρες όπου εφαρμόστηκαν. Η συνεργασία είναι ακόμα μια φορά η λέξη – κλειδί ώστε να εντοπίσουμε τα κενά, να δούμε τις καλές πρακτικές και να προσαρμόσουμε τα μέτρα στις δικές μας ανάγκες. Η τροποποίηση της νομοθεσίας για ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των γηπεδικών εγκαταστάσεων και την τήρηση της τάξης εντός των αθλητικών χώρων, έτσι όπως ακούστηκαν, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, είμαι σίγουρος ότι θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσπάθεια συλλογική».

Ο κ. Τόσκας αναφερόμενος στο ρόλο της αστυνομίας στα γήπεδα, υπενθύμισε ότι γίνονται αγώνες και στο ΟΑΚΑ που δεν είναι ιδιωτικό, αλλά το θέμα της απεμπλοκής της αστυνομίας εξετάζεται σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη και θα υπάρξει αποτέλεσμα. Τόνισε, ωστόσο, ότι οι ΠΑΕ πρέπει να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο εφόσον θέλουν κόσμο στο γήπεδο και όχι τον εναγκαλισμό τους με τους «οργανωμένους».

Ο κ. Βασιλειάδης συμφώνησε με τις επισημάνσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και δήλωσε πρόθυμος για ενδυνάμωση της συνεργασίας, ώστε να δρομολογηθούν θετικές αποφάσεις και μέτρα που θα αποτυπώνονται στο νέο αθλητικό νόμο, σύμφωνα με τις προτάσεις εκείνων που γνωρίζουν το πρόβλημα, επαναλαμβάνοντας τη βούληση της κυβέρνησης για αποχώρηση της αστυνομίας από το εσωτερικό των γηπέδων και ενίσχυση των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών.

Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Αριστείδης Ανδικόπουλος εστίασε με την ομιλία του στην ισχύουσα νομοθεσία και στη διαμορφωθείσα κατάσταση, τονίζοντας ότι οι «οπαδοί» αντιμετωπίζουν πλέον την αστυνομία ως εχθρό και ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει τάσεις διόγκωσης αλλά σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος ανέπτυξαν, οι εκπρόσωποι των Ενώσεων, Βορειοανατολικής Αττικής δια του Αντιπροέδρου κ. Θεόδωρου Χαντζοπούλου, Δυτικής Αττικής δια του Προέδρου κ. Γεωργίου Σταματάκη, Πειραιά δια του Προέδρου κ. Σπύρου Λιότσου και Αθηνών δια του Προέδρου κ. Δημοσθένη Πάκου, καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος Γερακαράκος.

Τις θέσεις των κομμάτων τους παρουσίασαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Παναγιώτα Κοζομπόλη, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Άννα Καραμανλή, ο υπεύθυνος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Θεόδωρος Λιάπης, ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Ευστάθιος Ανθόπουλος, ενώ παρέστησαν και ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης και η Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗ.ΣΥ. κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.

Παρέστησαν επίσης ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης/Α.Ε.Α. Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Ψωμάς, ο βοηθός Γ.Α.Δ.Α. Ταξίαρχος κ. Κων/νος Καλυβάς, η κα Ντόρα Γιαννάκη Πολιτικός Επιστήμονας – Εμπειρογνώμονας Πολιτικών Ασφάλειας & Δικαιοσύνης, οι πρόεδροι της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΕΥΠΣ κκ Ιωάννης Κατσιαμάκας και Δημήτριος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Ι.Ρ.Α. κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΑ κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος και άλλοι εκπρόσωποι φορέων του αθλητικού και συνδικαλιστικού χώρου καθώς και πολλοί Αστυνομικοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play