Διεθνή

Τουρκία: 192 στρατιωτικοί υπάλληλοι τέθηκαν υπό κράτηση

Τουρκία: 192 στρατιωτικοί υπάλληλοι τέθηκαν υπό κράτηση
Οι στρατιωτικοί υπάλληλοι που συνελήφθησαν στην Τουρκία, φέρονται ως υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Υπό κράτηση τέθηκαν 192 στρατιωτικοί υπάλληλοι από τις τουρκικές αρχές που φέρονται ως υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα που κατηγορείται για το αποτυχημένο πραξικόπημα πριν από δύο χρόνια, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές και μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Ένας απόστρατος ταξίαρχος και 30 πιλότοι συγκαταλέγονται στα 99 μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας που πιθανόν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται κατ΄εντολήν της εισαγγελίας της Άγκυρας και εκτείνεται σε 20 επαρχίες, ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι συλληφθέντες θεωρείται ότι ήρθαν σε επαφή με το δίκτυο του Γκιουλέν, του αυτοεξόριστου στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ από το 1999, και ότι επικοινωνούσαν κατά περιόδους από καρτοτηλέφωνα, μια μέθοδος που πιστεύεται ότι χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές της οργάνωσης.

Σε διαφορετικές επιχειρήσεις οι αρχές έθεσαν υπό κράτηση 93 πρόσωπα από το προσωπικό του στρατού, του ναυτικού και της ακτοφυλακής, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments