Αυτοδιοίκηση

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την εργαζόμενη του δήμου που τραυματίστηκε με οξύ

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για την εργαζόμενη του δήμου που τραυματίστηκε με οξύ
Η άτυχη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης αναζητεί μέσω προκαταρκτικής εξέτασης, ποινικές ευθύνες για το εργατικό ατύχημα, που σημειώθηκε στο τμήμα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, με θύμα συμβασιούχο εργαζόμενη, την οποία παρήγγειλε ο προϊστάμενός της, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία του προς τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Χρήστο Καραγιάννη, ο αντιεισαγγελέας Εφετών ζητεί να διεξαχθεί έρευνα, από το ΑΤ Λευκού Πύργου, προς διαπίστωση τέλεσης της πράξης της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο.

Το υπό διερεύνηση ατύχημα έγινε γνωστό ύστερα από ανακοίνωση της παράταξης “Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία” του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία, την ώρα που συνεργείο καθαριότητας πραγματοποιούσε αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών, εκτοξεύτηκε υγρό – πιθανόν τοξικό – τη στιγμή που η πρέσα του απορριμματοφόρου συμπίεζε τα σκουπίδια.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η άτυχη γυναίκα υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η προκαταρκτική εξέταση – όπως επισημαίνεται στην εισαγγελική παραγγελία – καλείται να δώσει απαντήσεις και στα εξής ερωτήματα: εάν η εργαζόμενη είχε εφοδιαστεί με τα απαιτούμενα προστατευτικά μέτρα για τη σωματική της ακεραιότητα κατά την εκτέλεση της εργασίας της και εάν είχαν δοθεί οι σχετικές οδηγίες για τη διαχείριση της απόθεσης του περιεχομένου των κάδων στο όχημα συλλογής απορριμμάτων του δήμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments