Διεθνή

Λιβύη: Νέο ναυάγιο – Αγνοούνται 100 πρόσφυγες

Λιβύη: Νέο ναυάγιο – Αγνοούνται 100 πρόσφυγες
100 άνθρωποι αγνοούνται όταν το σκάφος που τους μετέφερε ανετράπη ανοιχτά της Λιβύης όπως ανέφερε η ακτοφυλακή της χώρας πριν από λίγο.

Ακόμη μία τραγωδία στη Μεσόγειο. Η ακτοφυλακή της Λιβύης ανακοίνωσε ότι πάνω από 100 άνθρωποι αγνοούνται όταν ανετράπη το σκάφος τους ανατολικά της Τρίπολης.

Όπως έγινε γνωστό, η ακτοφυλακή περισυνέλεξε 14 επιζώντες από πλοίο στο οποίο μετέβαιναν μετανάστες και πιστεύουν ότι περίπου 100 έχασαν τη ζωή τους.

Στις 20 Ιουνίου, σε ναυάγιο με βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες, πνίγηκαν 60 άνθρωποι που έπλεαν από τη Λιβύη προς τη Σικελία.

Η Λιβύη, μετά τον πόλεμο του 2011 και την κατάρρευση του καθεστώτος Καντάφι, βρίσκεται σε διαρκή πολιτική αστάθεια και έχει μετατραπεί σε ευνοϊκό πεδίο δράσης των διακινητών προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.

Από τον Ιανουάριο, περίπου 10.760 μετανάστες έχουν περάσει από τη Λιβύη στην Ιταλία, αριθμός μειωμένος κατά 80% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας.

Μέχρι στιγμής, φέτος περίπου 42.000 άνθρωποι έχουν διασχίσει τη Μεσόγειο από 85.000 την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ 1.000 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πριν λίγες ημέρες, η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να κλείσει τα λιμάνια της χώρας σε πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων που διέσωσαν μετανάστες, με τα πλοία αυτά να ελλιμενίζονται τελικά στην Ισπανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments