Πολιτική

Σφαγή στη Βουλή: Τσίπρας και Μητσοτάκης αλληλοκατηγορούνται για Σκοπιανό, διαπλοκή και οικονομία

Σφαγή στη Βουλή: Τσίπρας και Μητσοτάκης αλληλοκατηγορούνται για Σκοπιανό, διαπλοκή και οικονομία
Σε έντονους τόνους ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, με τον Αλέξη Τσίπρας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τραβούν τα βλέμματα πάνω τους.

Σε σφοδρή αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία στη Βουλή. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησαν σε έντονους τόνους για μια ακόμη φορά, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές που ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέφυγαν από το θέμα της συζήτησης και κατέφυγαν σε προσωπικές τους διαφορές.

Χαρακτηριστικό ήταν ότι ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε από το βήμα, αφού είχε σχολιάσει αυτά που νωρίτερα είπε ο πρωθυπουργός, έφυγε από την αίθουσα, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει πως είναι βέβαιος πως τον ακούει.

Σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

-Με τη συμφωνία της 21ης Ιουνίου το ελληνικό χρέος κατέστη επιτέλους βιώσιμο. Αποκτάμε πρόσβαση στις αγορές, χωρίς καμία επιβάρυνση για την οικονομία, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία & τους μικροομολογιούχους​,​ όπως​ συνέβη στην περίπτωση του διαβόητου PSI.

-Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τα πλεονάσματα που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση. Ξέχασε ότι η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε, είχε συμφωνήσει για πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% μέχρι το 2018 και μέσο όρο 4% μέχρι το 2031.

-Είναι ακριβώς επειδή έχουμε σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία που μπορούμε ήδη από το 2019 να δημιουργούμε μόνιμο δημοσιονομικό χώρο και παρά το ύψος των πλεονασμάτων, να προχωρήσουμε σε μόνιμες φοροελαφρύνσεις, για αρχή, ύψους, περίπου 700 εκατ. ευρώ.

-Το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι», ύψους περίπου 25 δισ. ευρώ, προέκυψε από τις εκταμιεύσεις του ESM και από την έξοδο της χώρας στις αγορές. Επίσης, βρισκόμαστε σε ιστορικό χαμηλό ληξιπρόθεσμων του ελληνικού δημοσίου​, που ​μέσα στους επόμενους μήνες θα μηδενιστούν.

-Η κρυφή ατζέντα, είναι ατζέντα απολύσεων και κατεδάφισης. Αυτό είναι το δημιουργικό σοκ του κ. Μητσοτάκη. Είναι ένα τρισχειρότερο μνημόνιο προς τον ελληνικό λαό. Ευτυχώς το πρόγραμμα αυτό θα μείνει στο συρτάρι.

-Η τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης είναι στην πραγματικότητα μια τρυπολογία. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή. Τώρα είδε την τρύπα στην προπαγάνδα τους και έσπευσε να τρυπώσει μέσα. Επαναστάτες της κακιάς ώρας. Πρέπει να προσέχει, μη θυμώσει και μαζί του ο κ. Χατζηδάκης.

-Ο κ. Μητσοτάκης ταυτίζεται με την πιο ακραία, σοβινιστική, αντιμεταναστευτική και αντιευρωπαϊκή πρόταση για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Δεν ακούν τις μετριοπαθείς φωνές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που ζητούν ευρωπαϊκές λύσεις για το προσφυγικό.

-Όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης έγινε όψιμα «Μακεδονομάχος» από ανάγκη, για να μην διασπάσουν το κόμμα του οι γνωστοί πατριδοκάπηλοι που έχουν χτίσει τις πολιτικές καριέρες τους πάνω στο Μακεδονικό.

-Είμαστε περήφανοι για το δημοψήφισμα. Γιατί τολμήσαμε να βγάλουμε το λαό στο προσκήνιο της ιστορίας. Ακόμα πιο περήφανοι που όταν εσείς εκβιάζατε και τρομοκρατούσατε για να αποσπάσετε το «Ναι», εμείς δίναμε τη μάχη του «Όχι».

Σημεία από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

-Εσείς πριν από ενάμισι χρόνο δεν είπατε στο συνέδριο του Economist ότι είναι αδύνατο να δεχθούμε πλεονάσματα 3,5% γιατί καταδικάζουν τη χώρα σε ύφεση και λιτότητα;

-Με τις σαχλαμάρες σας χάσατε 34 δισ. ευρώ ΑΕΠ τον χρόνο.

-Δηλώνετε υπερήφανοι για το δημοψήφισμα, ενώ έκλεισαν οι τράπεζες. Μας είπατε τι καλά που τα κάνατε όλα στο δημοψήφισμα. Μόνο που σας διέφυγε ότι σαν αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και του κλεισίματος των τραπεζών, χρειάστηκε και μία τρίτη ανακεφαλαιοποίηση. Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα περίπου 25 δισ. ευρώ και χορεύατε τσάμικα στο Σύνταγμα.

-Αν δεν ήμασταν εμείς, η Ελλάδα θα είχε βγει από το Ευρώ.

-Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα αξία του Έλληνα φορολογούμενου πάνω από 25 δισ. και πανηγυρίζατε. Κάνατε μία τούμπα, μία κωλοτούμπα, και εάν δεν ήμαστε εμείς δε θα είχε μείνει η χώρα στην Ευρώπη. Στον Μεϊμαράκη λέγατε ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης.

Χορεύατε τσάμικο με τους Χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα

  • Όσα είπε για την οικονομία

«Σε αντίθεση με εσάς που διαστρέφετε όσα λέω, εγώ σας φέρνω αντιμέτωπο με όσα έχετε πει. Γιατί το ΔΝΤ έχει τώρα χαμηλότερες εκτιμήσεις για ανάπτυξη, σε σύγκριση με το 2014; Είναι γιατί κυβερνήσατε εσείς. Χάσατε με τις σαχλαμάρες σας 34 δισ. ευρώ του ΑΕΠ κάθε χρόνο. Η τάση που περιγράφει το διάγραμμα, δείχνει πως εκεί που θα έπρεπε να συνεχίσουμε τη βελτίωση στην τάση, ήρθατε εσείς και ο κ. Βαρουφάκης. Δηλώνετε υπερήφανοι για το δημοψήφισμα, ενώ έκλεισαν οι τράπεζες».

  • Όσα είπε για το δημοψήφισμα

Μας είπατε τι καλά που τα κάνατε στο δημοψήφισμα. Μόνο που σας διέφυγε ότι, σαν αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και του κλεισίματος των τραπεζών, χρειάστηκε 3η ανακεφαλαιοποίηση. Καταστρέψατε με το δημοψήφισμα αξία του Έλληνα φορολογούμενου περίπου 25 δισ. ευρώ και χορεύατε τσάμικο με τους χρυσαυγίτες στο Σύνταγμα».

  • Όσα είπε για τις συντάξεις

«Μιλάτε εσείς για σεβασμό στους συνταξιούχους που τάξατε 13η και 14η σύνταξη; Τους κοροϊδεύετε και σήμερα στα μούτρα του. Δεν ψηφίσαμε εμείς να κοπούν οι συντάξεις το 2019. Εσείς το ψηφίσατε. Αν θέλετε να το ξε-ψηφίσετε, μαζί σας θα είμαστε. Ο κ. Σολτς έκρινε σκόπιμο, λέτε, να ενημερώσει για τη συνάντησή μας, όχι τη Die Welt, τα γερμανικά ΜΜΕ, αλλά την Εφημερίδα των Συντακτών και τον κ. Καρτερό; Στημένη ιστορία από τα υπόγεια του Μαξίμου ήταν».

  • Τελος, όσα είπε για το Σκοπιανό

«Αναγνωρίστηκε ή όχι μακεδονική εθνικότητα; Ο κ. Ζάεφ τι λέει; Το nationality στα ελληνικά μεταφράζεται ως εθνότητα. Η συμφωνία στη σελίδα 2 λέει nationality. Όλη η καμπάνια του κ. Ζάεφ βασίζεται στο επιχείρημα ότι «πήραμε από την Ελλάδα αυτά που πάντα θέλαμε, γλώσσα και εθνότητα».

-Εδώ και δύο χρόνια συγκροτήματα των ΜΜΕ – φερέφωνά σας, λένε ότι δεν βρεθήκαμε ποτέ σε διάσταση με τη σύζυγό μου, δεν σεβάστηκαν μία προσωπική μας περιπέτεια. Έγινε έλεγχος στη σύζυγό μου, φορολογικός και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Να μην αναφερθείτε ξανά στο όνομα της συζύγου μου. Είναι μία υπεύθυνη γυναίκα, δεν έκανε ποτέ δουλειές με το Δημόσιο και στοχοποιήθηκε. Η σύζυγός μου θα προσκομίσει κανονικά όλα τα στοιχεία που ζητά η επιτροπή Πόθεν Έσχες. Σας απαγορεύω να πείτε ξανά για τη σύζυγό μου.

-Να δω κύριε Τσίπρα, πώς θα πάτε στη ΔΕΘ. Πώς θα περπατήσετε στο δρόμο και θα εξηγήσετε στον κόσμο για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

-Για την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη, περιέγραψα το δημιουργικό σοκ που περνά μέσα από απολύσεις, διεύρυνση οκταώρου. Λέει ότι δεν τα είπε αυτά. Μόλις πριν ένα μήνα, στο ΣΕΠΕ, ανέφερε ότι στις μέρες μας το οκτάωρο έχει ξεπεραστεί.

-Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι η «nationality» σημαίνει «εθνότητα» κι όχι «ιθαγένεια». Βγάλτε όλοι τις ταυτότητές σας. Έχω εδώ μία του 2007. Μου την έδωσε ένας συνάδελφος, γιατί εγώ δεν είχα μαζί τη δικιά μου. Και το 2007 δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Αναγράφεται «ελληνική ιθαγένεια» – «hellenic nationality».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments