Πολιτική

Ο Κ. Χατζηδάκης μιλά στο Pagenews.gr – Οι πρόωρες εκλoγές και οι χειρισμοί στο Σκοπιανό

Ο Κ. Χατζηδάκης μιλά στο Pagenews.gr – Οι πρόωρες εκλoγές και οι χειρισμοί στο Σκοπιανό
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης μιλά για όλα τα καυτά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας στο Pagenews.gr

Πρόωρες εκλογές ακόμα και τον Σεπτέμβριο, βλέπει ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε μία αποκλειστική συνέντευξη προς το pagenews.gr και τον Θανάση Λυρτσογιάννη τονίζει ότι «δεν μπορώ να αποκλείσω μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.  Τον Σεπτέμβριο λόγου χάρη». Και εξηγεί ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της.

Αναφέρεται στα περί αποστασίας ως «αντικείμενο των σατιρικών εκπομπών», χαρακτηρίζει ψέμα την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, εξηγεί γιατί μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία για τα Σκόπια στην περίπτωση που αυτή κυρωθεί από τη Βουλή, ενώ στην ερώτηση για την ενότητα της Ν.Δ. τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει αέρα στα πανιά της και δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα συνοχής».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κωστή Χατζηδάκη έχει ως εξής:

1. Πώς θα χαρακτηρίζατε τις αιτιάσεις περί αποστασίας. Τι σημαίνουν κατά τη γνώμη σας;

Αυτά που ζούμε με την κυβέρνηση και τους ισχυρισμούς της είναι πλέον μια κωμωδία.

Ξέρετε, στην κυβέρνηση έχουν την πεποίθηση ότι είναι ανώτερα πολιτικά όντα.  Έχουν ένα κόμπλεξ πολιτικής ανωτερότητας. Επειδή πούλησαν τόσα ψέματα πριν τις εκλογές του ’15 και ένα κομμάτι του κόσμου τα «αγόρασε» με τη λογική ότι «και 2 να κάνουν από τα 10 που λένε πάλι καλά θα είμαστε» και επειδή  το «όχι» του δημοψηφίσματος το έκαναν «ναι», αλλά κέρδισαν τις εκλογές, νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους πάντες για πάντα.

Τώρα, λοιπόν, καθώς έφυγαν 2 βουλευτές τους ξεκίνησαν να μιλάνε για σενάρια αποσταθεροποίησης, αποστασίες κοκ. Ενώ μιλάνε όμως για αποστασία στην περίπτωση του κ. Λαζαρίδη πώς θα χαρακτήριζαν οι ίδιοι την μετακίνηση της κας Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων στον ΣΥΡΙΖΑ;

Νομίζω ότι όλα αυτά πλέον δεν πρέπει να είναι θέμα στον πολιτικό διάλογο, αλλά αντικείμενο των σατιρικών εκπομπών.

2. Βλέπετε να αντέχει η κυβέρνηση ή θα πάμε σε εκλογές σύντομα;

Δεν μπορώ να αποκλείσω μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.  Τον Σεπτέμβριο λόγου χάρη.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μεγάλη πίεση, διότι ούτε το σενάριο της «καθαρής εξόδου» της βγήκε ούτε η συμφωνία των Πρεσπών περνάει στον κόσμο.

Ήδη ο κ. Καμμένος σαστισμένος και φοβισμένος από τις αντιδράσεις του κόσμου για το Σκοπιανό και την δημοσκοπική κατάρρευση των ΑΝΕΛ έσπευσε να αναγγείλει την αυτοκαταστροφή της κυβέρνησης.

Λοιπόν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ Τσίπρα- Καμμένου ουσιαστικά έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Και όσο προσπαθούν να παρατείνουν τον βίο τους, τόσο κινδυνεύουν με τους χειρισμούς που κάνουν να πέσουν με χάχανα.

Αυτή θα είναι η σκληρή τιμωρία για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο.

3. Το αφήγημα για την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια είναι στέρεο; Αν όχι, που χωλαίνει και ποια είναι τα μεγάλα προβλήματά του;

Η «καθαρή» έξοδος ήταν ένα ακόμα ψέμα, που πάει, πέρασε! Νομίζω το κατάλαβαν πλέον  οι περισσότεροι Έλληνες με την πρόσφατη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος.

Διότι η συμφωνία αυτή δεν είναι καθόλου ανώδυνη για τους πολίτες.  Περιλαμβάνει την περικοπή μίας έως τριών συντάξεων για τους συνταξιούχους και την περικοπή ενός μισθού για τους εργαζόμενους από τη μείωση του αφορολόγητου. Επίσης, την επιτήρηση από το υπερταμείο για ακόμα 98 χρόνια. Την εποπτεία στις τράπεζες για ακόμα 35 χρόνια. Και τη δέσμευση της χώρας σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα  μέχρι το 2060.

Σε αντάλλαγμα έχουμε το μαξιλάρι για την έξοδο στις αγορές. Από τη μία έχουμε λεφτά και από την άλλη υποχρεώσεις και εποπτεία.

Τα ίδια είχαμε και στο πρώτο και στο δεύτερο και στο τρίτο μνημόνιο!

Επιπλέον η συμφωνία αυτή αποδεικνύει ότι δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Διότι από τη μία έχουμε capital controls που παραμένουν και από την άλλη το λεγόμενο ένα «μαξιλάρι ρευστότητας» ουσιαστικά βάζει την Ελλάδα σε μια γυάλα μέχρι το 2021. Γι΄αυτό είπα την Τρίτη στη Βουλή στον  Επίτροπο κ. Μοσκοβισί ότι όλο αυτό μπορεί να το βαφτίσουμε Πιερ, Ευκλείδη, Κωστή αλλά οι Έλληνες ξέρουν ότι είναι ένα 4ο μνημόνιο.

4. Τι χρειάζεται η χώρα για να έχει μία σταθερή και διαρκή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς φόβο οπισθοχώρησης;

Να εγκαταλείψουμε το μοντέλο της διανομής της φτώχειας  και της μιζέριας που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και να υιοθετήσουμε το μοντέλο της παραγωγής.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ξανά η Ελλάδα να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα και στις ιδιωτικές επενδύσεις. Διότι μόνο αν προσελκύσουμε ιδιωτικές επενδύσεις θα πάρουν μπροστά οι μηχανές της οικονομίας, θα δημιουργηθούν νέες δουλειές και θα μπει μεροκάματο στο σπίτι.

Η προστιθέμενη αξία της  Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου  Μητσοτάκη είναι λοιπόν ακριβώς αυτή:  έχουμε την τεχνογνωσία και έχουμε τη θέληση για να προσελκύσουμε ιδιωτικές επενδύσεις και να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

5. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει; Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες, το λεγόμενο πρόγραμμα των 100 ημερών;

Στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τον Δεκέμβριο, εγκρίθηκαν οι βασικοί άξονες του προγράμματός μας. Οι θέσεις μας είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας (nd.gr). Εκεί όποιος θέλει μπορεί να βρει τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας για τους φόρους, για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, για τα κόκκινα δάνεια, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τη δημόσια διοίκηση, για την εκπαίδευση, για την απασχόληση, για τους αγρότες, για αυτούς που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη.

Αυτή την περίοδο στην Γραμματεία Προγράμματος δουλεύουμε για την επικαιροποίηση και την εξειδίκευση αυτών των θέσεων. Και για να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας έχουμε ξεκινήσει να ετοιμάζουμε και τα βασικά νομοσχέδια.

Η προσπάθειά μας θα είναι εμπροσθοβαρής. Δεσμευόμαστε  για ένα δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών: για να βελτιώσουμε το περιβάλλον της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη, την παιδεία κ.ο.κ.

Αυτές τις αλλαγές θα προωθήσουμε τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας  για να αλλάξουμε το κλίμα στη χώρα και να στείλουμε το μήνυμα ότι στρεφόμαστε στο δρόμο της κανονικότητας και της Ευρώπης. Έτσι θα αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και θα βελτιώσουμε τη διαπραγματευτική θέση μας απέναντι στους δανειστές και τις αγορές.

6. Γιατί αν κυρωθεί από τη Βουλή η συμφωνία με τα Σκόπια δεν θα την ακυρώσετε; 

Πιστεύουμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή ετεροβαρής συμφωνία που ενώ καταλήγει στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τους γείτονές μας, δίνει στα Σκόπια «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνικότητα». Σκέτο!

Έτσι ο κ. Ζάεφ ήρθε στις Πρέσπες και είπε – δίπλα στον κ. Τσίπρα που γελούσε – «εμείς οι Μακεδόνες και εσείς οι Έλληνες». Αυτό συμπύκνωσε το πρόβλημα και ενόχλησε και όλους τους Έλληνες πολύ περισσότερο.

Εμείς για αυτή τη συμφωνία κάναμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση και είναι ξεκάθαρο ότι όταν θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση θα την καταψηφίσουμε.

Βεβαίως γνωρίζουμε ότι μέρα με την ημέρα δημιουργούνται τετελεσμένα: θα τους απευθυνθεί πρόσκληση για να πάνε στις 11 Ιουλίου στο ΝΑΤΟ, το δημοψήφισμα, η ενδεχόμενη αναθεώρηση του συντάγματός τους κ.λπ.. Τα τελεσμένα δυσκολεύουν τους όποιους χειρισμούς, αλλά η βούληση της ΝΔ είναι ξεκάθαρα αυτή που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από εκεί και πέρα, αν η συνθήκη κυρωθεί από την παρούσα Βουλή, θα γίνει αμέσως διεθνής συνθήκη της χώρας.  Αυτό συμβαίνει με βάση το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες του ΟΗΕ σ’ όλη την υφήλιο.

Αλλά αυτό θα το έχει κάνει ο κ. Τσίπρας με την ανοχή του κ. Καμμένου.

7. Κέρδισε ή έχασε η Ν.Δ. από το χειρισμό στο Σκοπιανό;

Το ζήτημα δεν είναι αν κέρδισε ή έχασε η Ν.Δ, αλλά ότι χάνει η χώρα από μια κακή συμφωνία.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να εργαλειοποίησει το Σκοπιανό για να δημιουργήσει προβλήματα στη συνοχή της ΝΔ. Μάταια!

Η ΝΔ είναι συμπαγής, δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τη στάση που τηρεί στο θέμα και διεύρυνε το προβάδισμα της στις δημοσκοπήσεις!

Αντίθετα η κυβέρνηση εκτός από τα προβλήματα συνοχής που έχει εξαιτίας της στάσης του κ. Καμμένου, έχει βρεθεί απέναντι στο λαϊκό αίσθημα.

8. Οι σφυγμομετρήσεις  δείχνουν το κόμμα σας να προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Θεωρείτε σίγουρη τη νίκη όποτε κι΄ αν γίνουν οι εκλογές;

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Σεπτέμβριο και μετά  έριξε όλα τα όπλα του – paradise papers, Novartis, κοινωνικό μέρισμα, Σκοπιανό, διεθνείς συναντήσεις – προκειμένου να αλλάξει το κλίμα και να μειώσει τη διαφορά που είχε από τη ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.

Τζίφος! Όχι μόνο δεν μειώθηκε η διαφορά, αλλά το προβάδισμα της ΝΔ μεγάλωσε.

9. Ακούγονται διάφορες φήμες για την ενότητα της Ν.Δ.. Πόσο αρραγές είναι το κόμμα σας; 

Νομίζω ότι όλα αυτά περισσότερο είναι ευσεβείς πόθοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που βλέπουν ότι καταρρέουν στις δημοσκοπήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αέρα στα πανιά της και δεν αντιμετωπίζει κανένα θέμα συνοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments