Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Το απίθανο ταξίδι ενός οδοντοτεχνίτη για να δει την Κροατία

Μουντιάλ 2018: Το απίθανο ταξίδι ενός οδοντοτεχνίτη για να δει την Κροατία
Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία αποκλειστικά για έναν σκοπό. Το Μουντιάλ.

Ο οπαδός της Κροατίας, Ντουμπράβκο Φλέγκαρ, ήθελε τόσο πολύ να υποστηρίξει την ομάδα του στο Μουντιάλ που προσπάθησε να μεταβεί οδικώς στη Ρωσία. Μόνο, που αναγκάστηκε να επιστρέψει πίσω όταν επιχείρησε να διασχίσει την Κριμαία.

Ως εκ τούτου έχασε τον προημιτελικό με την Ρωσία στις 7 Ιουλίου, αλλά η επιτυχημένη πορεία της «Χρβάτσκα» προς τον τελικό εναντίον της Γαλλίας, του έδωσε τη δυνατότητα να αναθεωρήσει τα ταξιδιωτικά του πλάνα και τελικά κατάφερε να φτάσει στον προορισμό του.

Ο 51ρονος οδοντοτεχνίτης και τρεις φίλοι ξεκίνησαν το ταξίδι των 2.000 χιλιομέτρων οδηγώντας ένα τροχόσπιτο, με την ελπίδα ότι θα προλάβουν τον προημιτελικό εναντίον της Ρωσίας στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, Σότσι.

Αλλά αφού διέσχισαν την Ουγγαρία, την Ρουμανία, την Μολδαβία και την αποσχισθείσα επαρχία της Τρανσντνιέτρια, που κανένας τους δεν είχε ακούσει, οδήγησαν προς την νότια Ουκρανία έως ότου πληροφορηθούν ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι του στην χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προστέθηκε από την Ουκρανία το 2014.

Έτσι έχασαν τον αγώνα με τους «οικοδεσπότες». Η διέλευση της χερσονήσου, η οποία έχει ενσωματωθεί ολοκληρωτικά στην Ρωσία, αποτελεί μία σύνθετη διαδικασία που απαιτεί προηγουμένως άδεια από το Κίεβο και την Μόσχα.

«Δεν το γνωρίζαμε αυτό», τόνισε ο Φλέγκαρ και συνέχισε: «Πήρε περίπου 3 ημέρες. Ο δρόμος είναι απαίσιος». Η μόνη εναλλακτική διαδρομή για αυτούς ήταν η οδήγηση στην ανατολική πόλη της Ουκρανίας, Χάρκοβο, βόρεια των ελεγχόμενων από τις επαναστατημένες περιοχές και στη συνέχεια οδήγηση νότια, μέσω Ρωσίας. Αλλά οι μεγάλες αποστάσεις δεν τους επέτρεψαν να βρεθούν στην ώρα τους.

Αντάλλαξαν τα εισιτήρια του προημιτελικού με αυτά του ημιτελικού, ποντάροντας σε νίκη της Κροατίας εναντίον των Ρώσων και οδήγησαν πίσω σε αυτό που ο Φλέγκαρ ονόμασε «ταξίδι των 4.000 χιλιομέτρων».

Έκλεισαν πτήση προς την Μόσχα για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους να νικά την Αγγλία με 2-1 στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό (11/07) και παρέμειναν στη ρωσική πρωτεύουσα με την ελπίδα ότι θα βρουν εισιτήρια για το μεγάλο τελικό της Κυριακής εναντίον της Γαλλίας.

Την Παρασκευή (13/07), ο Φλέγκαρ γευμάτισε με τους τρεις φίλους του σε ένα δημοφιλή πεζόδρομο γεμάτο με οπαδούς, με την επιγραφή στο κοκκινόασπρο καπέλο του που έγραφε «Need tickets, χρειάζονται εισιτήρια».

Αλλά οι τιμέες ήταν… εξωπραγματικές, αν και ο Φλέγκαρ είπε πως ελπίζει ότι στο τέλος θα βρουν τα «μαγικά χαρτάκια» σε δίκαιη τιμή.

«Είναι πανάκριβα αυτή τη στιγμή. Ζητούν 2.000 δολάρια, είναι πάρα πολλά», είπε ο Κροάτης οδοντοτεχνίτης στο Reuters και πρόσθεσε: «Είναι υπερβολικό, για εμάς τους τέσσερις μιλάμε για 8.000 δολάρια. Με τόσα χρήματα θα μπορούσαμε να αγοράσουμε αυτοκίνητο.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments