Πολιτική

Απίστευτες καταγγελίες Ζάεφ – Έλληνες επιχειρηματίες δωροδοκούν πολίτες της ΠΓΔΜ (pics)

Απίστευτες καταγγελίες Ζάεφ – Έλληνες επιχειρηματίες δωροδοκούν πολίτες της ΠΓΔΜ (pics)
Σύμφωνα με όσα είπε ο Ζόραν Ζάεφ δίνουν μέχρι και 21.000 δολάρια σε πολίτες για να υποκινήσουν επεισόδια.

Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BuzzFeed News και στην οποία κυριολεκτικά στοχοποιεί Έλληνες επιχειρηματίες, τους οποίους ωστόσο δεν κατονομάζει.

Συγκεκριμένα, ο Ζόραν Ζάεφ λίγες ημέρες μετά την πανηγυρική για τη χώρα του Σύνοδο του ΝΑΤΟ, τόνισε πως Έλληνες επιχειρηματίες που είναι κοντά στη Ρωσία και τις ρωσικές θέσεις γενικότερα, δωροδόκησαν πολίτες της ΠΓΔΜ προκειμένου να διαπράξουν βίαιες ενέργειεας κατά τη διάρκεια του δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα το προσεχές διάστημα.

Μάλιστα, ο Ζόραν Ζάεφ ήξερε και τα ποσά της δωροδοκίας, λέγοντας πως πολίτες έλαβαν από 13.000 έως 21.000 δολάρια για να υποκινήσουν επεισόδια.

Ωστόσο, στη συνέντευξή του ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να πει ονόματα των Ελλήνων επιχειρηματιών που πραγματοποιούν αυτές τις “πληρωμές”. Όπως επεσήμανε υπάρξει σε εξέλιξη έρευνα και ευαίσθητες διπλωματικές ενέργειες, προκειμένου να ενταχθεί η χώρα του στο ΝΑΤΟ.

Σημείωσε πως η αστυνομία έχει ενημερωθεί για το γεγονός αυτό και ήδη κρατά άτομα, τα οποία έλαβαν μέρος σε επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

Παραδέχθηκε φυσικά ο Ζόραν Ζάεφ πως οι Ρώσοι που βρίσκονταν στη χώρα του, δεν έκρυψαν την αντίθεσή τους με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και ενέπλεξε και πολλά μέσα ενημέρωσης που ενθαρρύνουν τους νέους να διαμαρτυρηθούν και να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά των αστυνομικών.

Ο Ζόραν Ζάεφ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, λέγοντας πως σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχε ζήτησε τη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Συγκεκριμένα, ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να τον βοηθήσει να διεξαχθεί στα Σκόπια ένα επιτυχές δημοψήφισμα, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του να τον υποδεχθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στα Σκόπια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments