Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Δώρα Ζέμπερη: Καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια ο δολοφόνος
Δώρα Ζέμπερη: Καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια ο δολοφόνος | Pagenews.gr
Pagenews Team

Το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε την ποινή των δις ισοβίων στον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη για την δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, τόσο για την δολοφονία της άτυχης εφοριακού, όσο και για τη ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος της, αδίκημα το οποίο επίσης επισύρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Δεν πείστηκε η εισαγγελέας

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κ. Μίνα Σωτηροπούλου, δεν εντόπισε κανένα ελαφρυντικό στην υπόθεση του Μανώλη Σοροπίδη που κατηγορείται για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη.

«Ήταν ένα κορίτσι που αντί να χαίρεται τη ζωή, πήγαινε καθημερινά στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε τον κατηγορούμενο», είπε χαρακτηριστά μιλώντας για την Δώρα Ζέμπερη.

Η Δώρα Ζέμπερη, σύμφωνα με την εισαγγελέα είχε πολλές πληγές στη ζωή της. Η μια πληγή η οικογένεια της και η άλλη η δουλειά της.

«Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της», είπε η εισαγγελέας. «Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει. Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη . Πρώτη η οικογένεια της. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμά της. Είχε περαιώσει 230 υποθέσεις. Είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και γιαυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε νέα βιβλίο και τα pin των καρτών της».

Ταυτόχρονα, απέρριψε τον ισχυρισμό του 58χρόνου πως ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο «Χάρης» ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας η άτυχη εφοριακό.

Κατά την διάρκεια της απολογίας του, υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε αρχική του ομολογία.

«Ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές. Τα σημεία που επλήγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία, ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Και η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι», είπε η εισαγγελέας. «Θάνατος στο κτήνος! Θα πεθάνεις!»

Ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, κινήθηκε απειλητικά προς τον κατηγορούμενο Μανώλη Σοροπίδη, αλλά δεν κατάφερε να τον πλησιάσει μιας και απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μάλιστα, όπως γίνεται γνωστό φώναζε προς το μέρος του: «Θάνατος στο κτήνος! Θα πεθάνεις!»

Περιγράφοντας τη σκηνή στο νεκροταφείο είπε:

«Έβγαλα το μαχαίρι. Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι, την τραυμάτισα και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γυρνά με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, «αστυνομία», «βοήθεια». Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5 ευρώ. Πέταξα το μαχαίρι και την μπλούζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι».

Πρόεδρος: «Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα».

Κατηγορούμενος: «Το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαίρια στην καρδιά. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αρχικά ομολόγησε τη δολοφονική πράξη προκειμένου να προστατέψει την κόρη του και να μην πάθει κακό. Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της Δώρας, ο οποίος φώναξε : «Εσύ ήθελες να προστατέψει την κόρη σου, αλλά σκότωσες το δικό μου παιδί».

Ετικέτες: 


2018