Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Ζάεφ: Κρίσιμη συνάντηση με τους πολιτικούς στα Σκόπια
Ζάεφ: Κρίσιμη συνάντηση με τους πολιτικούς στα Σκόπια | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ο Ζόραν Ζάεφ θα έχει μία κρίσιμη συνάντηση στις έξι το απόγευμα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Σκοπίων, για το ζήτημα του δημοψηφίσματος, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα.

Οι τρέχουσες σημαντικές πολιτικές εξελίξεις μετά την συμφωνία των Πρεσπών και την πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ προς την ΠΓΔΜ επιβάλλει την ανάγκη να διευρυνθεί το θεσμικό πλαίσιο των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών πέραν του σχήματος του 1+1 και ως εκ τούτου καλούνται όλοι να παραστούν στην αποψινή συνάντηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είχε προαναγγείλει χθες στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, το σημερινό ραντεβού, λέγοντας:

«Πρέπει να είμαστε όλοι μας προσηλωμένοι και να στηρίξουμε αυτή τη διαδικασία, όπως είπε ο Επίτροπος, για το καλό των πολιτών της “Μακεδονίας”, αλλά και των εταίρων μας στην ΕΕ. Ως εκ τούτου θα έχουμε πιθανότατα μια συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών την Τετάρτη το βράδυ για να δώσουμε ώθηση στις διαδικασίες αναφορικά με την προετοιμασία της “Μακεδονίας” για το επικείμενο δημοψήφισμα».

Ο Zάεφ κάλεσε την αντιπολίτευση να μετάσχει στη συζήτηση για το ερώτημα του δημοψηφίσματος, που σκοπεύει να πραγματοποιήσει μέσα στον Σεπτέμβριο ή το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου και το οποίο η κυβέρνησή του επιθυμεί να συσχετίζει τη συμφωνία για το νέο όνομα με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά η αντιπολίτευση το θέλει να είναι πιο απλό, σύμφωνα με το Independent Balkan News Agency.

Ετικέτες: 


2018