Αθλητισμός

Λεμπρόν Τζέιμς: Άγνωστοι πέταξαν μπογιά στην τοιχογραφία που έγινε για χάρη του

Λεμπρόν Τζέιμς: Άγνωστοι πέταξαν μπογιά στην τοιχογραφία που έγινε για χάρη του
Δεν είναι η πρώτη τοιχογραφία του ΛεΜπρόν Τζέιμς που καταστρέφεται στο Λος Άντζελες, μετά την απόφασή του να μετακομίσει στους Λέικερς.

Πρόσφατα ο καλλιτέχνης Γκουστάβο Θερμένιο δημιούργησε στο Λος Άντζελες μια τοιχογραφία με θέμα τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αυτή δείχνει τον άσο του ΝΒΑ, ο οποίος πρόσφατα «μετακόμισε» στους Λέικερς, να φοράει τη φανέλα της ομάδας με το νούμερο 23 και να ατενίζει την ιστορία των «λιμνανθρώπων». Συγκεκριμένα, ο «βασιλιάς» κοιτάζει πέντε θρύλους των Λέικερς που απεικονίζονται πάνω από την έδρα της ομάδας, το «Στέιπλς Σέντερ», αλλά και το «Γκρέιτ Ουέστερν Φόρουμ», το οποίο αποτελούσε παλιότερα το «σπίτι» των «λιμνανθρώπων».

Οι πέντε παίκτες, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην κατάκτηση των 16 πρωταθλημάτων ΝΒΑ από τους Λέικερς είναι οι Κόμπι Μπράιαντ, Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Μάτζικ Τζόνσον, Καρίμ-Αμπντούλ Τζαμπάρ και Σακίλ Ο’Νιλ, ενώ μαζί τους απεικονίζεται ο αείμνηστος σπορτκάστερ, Τσικ Χερν. Ο Θερμένιο δήλωσε ότι ο ίδιος και πέντε φίλοι του αφιέρωσαν 45 ώρες μέσα σε ένα διάστημα πέντε ημερών για να δημιουργήσουν την τοιχογραφία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο τίτλος που επέλεξε το «Bleacher Report» για να δημοσιεύσει τη φωτογραφία της ήταν «η τοιχογραφία που αξίζει να δεις».

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η τοιχογραφία δεν… άρεσε σε κάποιους, καθώς άγνωστοι πέταξαν το βράδυ της Παρασκευής άσπρη μπογιά πάνω της και συγκεκριμένα πάνω στον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι άρχισε το πρωί του Σαββάτου να αποκαθιστά τη ζημιά, ενώ σε αυτό τον βοήθησαν αρκετές δεκάδες φιλάθλων των Λέικερς. Η κίνηση αυτή των φιλάθλων τον συγκίνησε, με αποτέλεσμα να προσθέσει την έκπληξή του για το γεγονός ότι κάποιοι κατέστρεψαν κατ’ αρχάς την τοιχογραφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη τοιχογραφία του ΛεΜπρόν Τζέιμς που καταστρέφεται στο Λος Άντζελες, μετά την απόφασή του να μετακομίσει στους Λέικερς. Πριν από λίγο καιρό ο καλλιτέχνης Τζόνας Νέβερ ζωγράφισε τον Τζέιμς με φανέλα των «λιμνανθρώπων» και το μήνυμα «βασιλιάς του Λος Άντζελες». Τότε κάποιοι έγραψαν πάνω στην τοιχογραφία με σπρέι τις φράσεις «δεν σε θέλουμε» και «όχι βασιλιάς», καθώς και τα νούμερα «3-6» που προφανώς αποτελούν αναφορά στο ρεκόρ του Τζέιμς σε τελικούς NBA (σ.σ. έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με το Μαϊάμι και ένα με το Κλίβελαντ).

Και ο Νέβερ αποκατέστησε τη ζημιά και έβγαλε το «του» από το μήνυμα «βασιλιάς του Λος Άντζελες». Παρ’ όλα αυτά, η τοιχογραφία καταστράφηκε ξανά, καθώς κάποιος έριξε κίτρινη μπογιά πάνω της, με αποτέλεσμα ο Νέβερ, αντί να διαθέσει περισσότερο χρόνο για να την αποκαταστήσει εκ νέου, να καλύψει ολόκληρη την δημιουργία του με άσπρη μπογιά…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments