Ελλάδα

Έπεφταν στο νερό για να μην καούν από τη φωτιά – Πάνω από 700 άτομα διασώθηκαν μέσω θαλάσσης (pics)

Έπεφταν στο νερό για να μην καούν από τη φωτιά – Πάνω από 700 άτομα διασώθηκαν μέσω θαλάσσης (pics)
Η φωτιά έχει μετατρέψει την Αττική σε "κρανίου τόπου". Οι εικόνες που βλέπουμε απεικονίζουν πανικόβλητους πολίτες να έχουν καταφύγει στην θάλασσα για να σωθούν και ιδιωτικά σκάφη να σώζουν κόσμο τόσο από την ακτή όσο και από το λιμάνι.

Μόνο σοκ μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες που έρχονται από τις ολονύχτιες μάχες των αρχών αλλά και ιδιωτών για να σώσουν άτομα από τη φωτιά στο Μάτι στην Ανατολική Αττική.

Οι εικόνες που βλέπουμε απεικονίζουν πανικόβλητους πολίτες να έχουν καταφύγει στην θάλασσα για να σωθούν και ιδιωτικά σκάφη να σώζουν κόσμο τόσο από την ακτή όσο και από το λιμάνι.

Έως τις επτά το πρωί της Τρίτης 710 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί δια θαλάσσης από τις περιοχές όπου μαίνεται η πύρινη λαίλαπα. Κάποιοι άλλοι στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από την κόλαση που ζούσαν, πήραν μικρές βάρκες και ξανοίχτηκαν στη θάλασσα.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές. Απεικονίζουν τις δραματικές στιγμές κατά τις οποίες τα στελέχη του Λιμενικού σπεύδουν με αυτοθυσία για να σώσουν τους ανθρώπους που είδαν από την μία στιγμή στην άλλη τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Έβγαζαν νεκρούς από το νερό

Στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στο λιμάνι της Ραφήνας βρίσκονται αυτή την ώρα ο Δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κατερίνα Αδαμοπούλου, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ιατροί Γεράσιμος Βουδούρης και Κωνσταντίνος Μώρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments