Ειδήσεις

Μάτι: Μαρτυρία μέσα από το πλοίο που έσωνε ανθρώπους από την θάλασσα

Μάτι: Μαρτυρία μέσα από το πλοίο που έσωνε ανθρώπους από την θάλασσα
Αποκλειστική μαρτυρία του pagenews.gr από την προσπάθεια διάσωσης ανθρώπων μετά την πυρκαγιά στο Μάτι,

Νέα μαρτυρία από την εφιαλτική νύχτα που έζησαν άνθρωποι μέσα στη θάλασσα προκειμένου να σωθούν από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής περιγράφει επιβάτης του πλοίου Superferry 2 στο pagenews.gr.

Οι φλόγες έτρεχαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα λόγω του ισχυρού αέρα και ο μόνος τρόπος για να κρατηθούν στην ζωή όσοι βρέθηκαν κοντά σ’ αυτές ήταν η θάλασσα. Οικογένειες, γυναίκες και παιδιά έπεφταν στο νερό προκειμένου να γλιτώσουν.

Διαβάστε πως περιγράφει στο pagenews.gr επιβάτης στιγμές από εκείνη την νύχτα:

“Σταματάμε ξαφνικά. Και μάλιστα γυρίσαμε προς τα πίσω. Από τον κόσμο που βρισκόταν γύρω μου, μαθαίνω ότι έχουν σταματήσει κι άλλα πλοία και έχουν ανάψει φώτα ψάχνοντας ανθρώπους στη θάλασσα.

Κάποια στιγμή, ανακοινώνεται ότι ότι λόγω θα αργήσουμε επειδή υπήρχαν άνθρωποι στο νερό. Εκείνη την ώρα, βγήκα στο κατάστρωμα και είδα να έχει κατέβει μια βάρκα στην θάλασσα και με την βοήθεια ενός ελικοπτέρου που πετούσε από πάνω μας να ψάχνουν ανθρώπους.

Μείναμε για τουλάχιστον για 2 ώρες σταματημένοι και στο τέλος βρήκαν μια οικογένεια με ένα παιδί στην θάλασσα. Λίγο αργότερα ακούσαμε τους Δανούς να φωνάζουν βοήθεια.

Μετά πληροφορήθηκα ότι οι Δανοί πανικοβλήθηκαν από την φωτιά και έφυγαν με φουσκωτό. Μετά είδα και ένα βεγγαλικό να φεγγίζει μέσα στο νερό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments