Ειδήσεις

Καραμέρος: Η σωτήρια παρέμβασή του που γλίτωσε ζωές στο Μαρούσι

Καραμέρος: Η σωτήρια παρέμβασή του που γλίτωσε ζωές στο Μαρούσι
Ο Γιώργος Καραμέρος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μην κινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή από τις ισχυρές καταιγίδες στο Μαρούσι.

Σκηνές Μάνδρας έζησαν σήμερα τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα ο Δήμος Αμαρουσίου, λόγω της τρομερής καταιγίδας που ξέσπασε το μεσημέρι. Βλέποντας τις εικόνες από τις καταστροφές που άφησε πίσω του αυτό το καλοκαιρινό μπουρίνι, αντιλαμβανόμαστε ότι εάν δεν είχαν γίνει γρήγορες και συντονισμένες κινήσεις, αλλά και η άμεση ενημέρωση των πολιτών από την Περιφέρεια και τον Γιώργο Καραμέρο, αυτή τη στιγμή ίσως η Ελλάδα να θρηνούσε νεκρούς σε δύο μέτωπα.

Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος αντιλαμβανόμενος τι θα ακολουθήσει έκανε άμεσα έκκληση προς τους πολίτες να μην κυκλοφορούν πεζή στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και την Κονίτσης , λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

«Το ρέμα της Σαπφούς» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης «κατέβασε υπερβολική ποσότητα νερού και δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα εάν δεν έπεφτε επάνω στο παράνομο αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου (στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου), όπως και στο πάρκινγκ που έχει διαμορφώσει στον χώρο των παλαιών αποθηκών της εταιρίας ΗΒΗ».

«Χώροι για τους οποίους επανειλημμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα έχει αποστείλει έγγραφα με την εντολή να κλείσει το αμαξοστάσιο και να αποξηλωθούν οι αυθαίρετες κατασκευές από τον χώρο των αποθηκών λόγω κινδύνων που εγκυμονούν σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων» επισημαίνει ο κ. Καραμέρος.

Μάλιστα, ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο μαζί με ανθρώπους της Περιφέρειας, έκλεισε τους δρόμους προκειμένου να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες, βοήθησε να απεγκλωβιστούν όσοι βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητα τους, ενώ παράλληλα έκανε έκτακτες τηλεφωνικές παρεμβάσεις του σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς προς ενημέρωση των πολιτών.

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι εάν είχαν γίνει παρόμοιες ενέργειες στην Ανατολική Αττική ίσως τώρα να μην μετρούσαμε νεκρούς και αγνοούμενους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments