Κόσμος

Κουφοντίνας: Αντιδρά και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την μεταγωγή του

Κουφοντίνας: Αντιδρά και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την μεταγωγή του
Η μεταφορά στις αγροτικές φυλακές Βόλου του τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα έγινε το πρωί, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που ανήκει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη μεταφορά του αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη και καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια, Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις φυλακές Κορυδαλλού στις αγροτικές φυλακές, στον Βόλο.

Με δήλωσή της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, κατέκρινε την απόφαση των ελληνικών αρχών να μεταφέρουν τον Δημήτρη Κουφοντίνα, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter:

«Αντιλαμβανόμαστε πως ο Έλληνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, μεταφέρθηκε σε μια αγροτική φυλακή με χαλαρότερους περιορισμούς. Δολοφόνησε 11 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να ακολουθήσει τα χνάρια του. Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις άδειες και οποιαδήποτε ελάφρυνση της ποινής του».

Να θυμίσουμε, ότι η απόφαση αυτή έγινε γνωστή από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη που κατήγγειλε το γεγονός μέσω Twitter και γίνεται την ώρα που ακόμα όλη η χώρα είναι μουδιασμένη από την εθνική τραγωδία και ενώ ακόμα δυστυχώς μετράμε νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι.

Διαβάστε Eπίσης