Διεθνή

Κουφοντίνας: Οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας για τη μεταγωγή του

Κουφοντίνας: Οργισμένη αντίδραση της Τουρκίας για τη μεταγωγή του
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών η μεταφορά του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, "ενισχύσει και πάλι τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα".

Η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση και της Τουρκίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του καταδικάζει το γεγονός και τονίζει ότι αυτό «για μία ακόμη φορά ενισχύει τις αμφιβολίες μας για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η μεταφορά του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, αποτελεί «ασέβεια στους δολοφονημένους -Τούρκους- διπλωμάτες».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Ο Δημήτρης Κουφοντινάς, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17ης Νοεμβρίου, μεταφέρθηκε στην ανοικτή γεωργική φυλακή του Βόλου από τη φυλακή υψηλής ασφαλείας του Κορυδαλλού.

Το πρόσωπο αυτό καταδικάστηκε σε φυλάκιση κατά τη διάρκεια της ζωής του επειδή ήταν ο δράστης της δολοφονίας του υπεύθυνου Τύπου της Πρεσβείας μας στην Αθήνα Çetin Görgü (1991) και της απόπειρας δολοφονίας προς τον σύμβουλο της Πρεσβείας μας στην Αθήνα Deniz Bölükbaşı (1991), ενώ ήταν και μεταξύ των δραστών της δολοφονίας του συμβούλου της Πρεσβείας μας στην Αθήνα, του Haluk Sipahioğlu, (1994).

Καταδικάζουμε έντονα το γεγονός ότι ο Κουφοντίνας, ο οποίος έκανε χρήση του δικαιώματος αδείας τρεις φορές νωρίτερα, θα απολαύσει αυτή τη μεταφορά στην ανοικτή γεωργική φυλακή. Αυτό έχει ενισχύσει και πάλι τις αμφιβολίες μας σχετικά με τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Η χορήγηση ανοχής σε έναν τρομοκράτη αποτελεί ασέβεια για τη μνήμη των διπλωματών μας που μαρτύρησαν και των οικογενειών τους. Είναι απαράδεκτο ότι ένας τρομοκράτης που αφαίρεσε τις ζωές από τους διπλωμάτες μας, να μπορεί να επωφεληθεί από τέτοιους κανονισμούς.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αποφύγουν τη λήψη μέτρων που θα δημιουργούσαν περαιτέρω ανεπάρκειες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τους καλούμε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Να θυμίσουμε, ότι η απόφαση αυτή έγινε γνωστή από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη που κατήγγειλε το γεγονός μέσω Twitter και γίνεται την ώρα που ακόμα όλη η χώρα είναι μουδιασμένη από την εθνική τραγωδία και ενώ ακόμα δυστυχώς μετράμε νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments