Υγεία

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στους πέντε οι νεκροί – 77 τα κρούσματα

Ιός του Δυτικού Νείλου: Στους πέντε οι νεκροί – 77 τα κρούσματα
Στους πέντε ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη χώρα μας από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τον ιό του Δυτικού Νείλου καθώς δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Σύμφωνα με ενημέρωση όλα τα θύματα είναι άνω των 70 ετών.

Είκοσι-δύο ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ειδικότερα, από την αρχή της περιόδου 2018 μέχρι σήμερα το πρωί είχαν διαγνωστεί 77 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 62 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 15 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό και εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ηλικίας άνω των 70 ετών).

Από τα 77 κρούσματα, πλην των πέντε που έχασαν τη ζωή τους, οι 15 ασθενείς νοσηλεύονται εκτός εντατικής, οι 7 στην εντατική, άλλοι 4 δεν νοσηλεύθηκαν, ενώ οι 46 έχουν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Το ένα τρίτο των κρουσμάτων σημειώθηκε στη δυτική Αττική, με 14 ασθενείς στα Μέγαρα, 10 στην Ελευσίνα και δύο στον Ασπρόπυργο.

Εκτός Αττικής, 10 κρούσματα έχουν παρατηρηθεί στην Θεσσαλονίκη, με πέντε εξ αυτών εντοπίζονται στην περιοχή Κορδελιού – Ευόσμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments