Πολιτική

Ανασχηματισμός: Δεν θα γίνει αυτήν την εβδομάδα – Ποιοι μένουν στις “καρέκλες” τους

Ανασχηματισμός: Δεν θα γίνει αυτήν την εβδομάδα – Ποιοι μένουν στις “καρέκλες” τους
Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να γίνει ανασχηματισμός αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Με τη φράση «δεν χαλάμε τις διακοπές του κόσμου», ανώτατη κυβερνητική πηγή, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ιθάκη, φάνηκε να απομακρύνει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού από την παρούσα εβδομάδα, δείχνοντας να μεταθέτει τη συζήτηση από την επόμενη εβδομάδα και έπειτα.

Η ίδια πηγή, μεταξύ άλλων, σημείωνε ότι τα επιτόκια είναι χαμηλά, οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας κινούνται ακόμα και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για έξοδο στις αγορές.

Σε σχετική ερώτηση, η ίδια πηγή εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ταξίδι του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Οι σίγουροι που δεν θα “κουνηθούν”

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα οι τρεις υπουργοί – κλειδιά, θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος θα μετακινηθεί μόνον εάν το επιθυμεί ο ίδιος.

  • Συγκεκριμένα: 

-Ο Πάνος Καμμένος, επίσης, αναμένεται να παραμείνει στη θέση του, διότι οποιαδήποτε άλλη υπουργική καρέκλα θα θεωρείτο υποβάθμιση.

-Ο Νίκος Κοτζιάς δεν αναμένεται να μετακινηθεί, προκειμένου να διαχειριστεί τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, αλλά και τις σχέσεις με την Τουρκία αλλά και το νέο μέτωπο που έχει ανοίξει με την Ρωσία.

-Ακόμη, η Έφη Αχτσιόγλου θεωρείται από τα βαριά χαρτιά της κυβέρνησης και εκτιμάται ότι θα παραμείνει στη θέση της στο Υπουργείο Εργασίας. Aμετακίνητος αναμένεται να μείνει και ο Σταύρος Κοντονής.

  • Οι αλλαγές και οι αποχωρήσεις και τα νέα πρόσωπα

Πληροφορίες θέλουν τον Πάνο Σκουρλέτη να μετακινείται στο κόμμα και την θέση του να καταλαμβάνει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Εκτός κυβέρνησης, σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, μένουν η Λυδία Κονιόρδου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Δημήτρης Αποστόλου.

Την πόρτα της εισόδου στην κυβέρνηση αναμένεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να δουν ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας και ο διευθυντής της Κ.Ο. Κώστας Ζαχαριάδης ενώ σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ”, δεν αποκλείεται να δούμε και μεγάλες εκπλήξεις και να υπουργοποιούνται στελέχη όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments