Ειδήσεις

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ: Ανησυχία για τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ – 11 θάνατοι και 107 κρούσματα

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ: Ανησυχία για τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ – 11 θάνατοι και 107 κρούσματα
ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ: Σε ποιες περιοχές έχει χτυπήσει ο ιός.

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ: Μεγάλη ανησυχία κυριαρχεί στην χώρα μετά από τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Συγκεκριμένα, από την αρχή του έτους ως και τις 22 Αυγούστου έχουν σημειωθεί 107 κρούσματα και 11 θάνατοι. Μάλιστα, μέσα σε μια εβδομάδα καταγράφηκαν ακόμη έξι θάνατοι και τριάντα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας.

Όπως αναφέρεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΚΕΕΛΠΝΟ από τα 107 κρούσματα, τα 88 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 19 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα). Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 71 έτη (εύρος: 11 – 94 ετών).

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί κρούσματα σε αρκετούς οικισμούς, στις περιφερειακές ενότητες Δυτικής Αττικής, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Κορινθίας, Κιλκίς, και Ρεθύμνου.

«Αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας) και θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από ιό ΔΝ και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές» προειδοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δειτε εδώ την εβδομαδιαία έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης