Διεθνή

Ισραήλ: Απειλές για επιθέσεις εναντίον θέσεων του Ιράν στη Συρία

Ισραήλ: Απειλές για επιθέσεις εναντίον θέσεων του Ιράν στη Συρία
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επανέλαβε τις απειλές του να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ιρανικών στρατιωτικών θέσεων στη Συρία καθώς και εναντίον θέσεων του στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ επανέλαβε την Τετάρτη τις απειλές του να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ιρανικών στρατιωτικών θέσεων στη Συρία καθώς και εναντίον θέσεων του στρατού του Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά την αναγγελία της σύναψης συμφωνίας διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ της Δαμασκού και της Τεχεράνης.

Το Ιράν παρέχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στο καθεστώς της Συρίας στον πόλεμο που σπαράσσει τη χώρα αυτή εδώ και πάνω από επτά χρόνια.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να διεξάγουν με σθένος και αποφασιστικότητα ενέργειες εναντίον των προσπαθειών του Ιράν να εγκαταστήσει τις δυνάμεις του και εξελιγμένα οπλικά συστήματα στη Συρία», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

«Καμιά συμφωνία μεταξύ της Συρίας και του Ιράν δεν θα μας αποθαρρύνει, καμιά απειλή θα δεν μας αποθαρρύνει», συνέχισε, κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο νότιο τμήμα της χώρας, στην έρημο Ντιμόνα, κατά τη διάρκεια της οποίας μια πυρηνική εγκατάσταση που περιβάλλεται από μυστικότητα πήρε το όνομα του πρώην προέδρου Σιμόν Πέρες.

Ο ιρανός αμυντικός ακόλουθος στη Δαμασκό ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι θα παραμείνουν στη Συρία όσο διαρκεί ο πόλεμος, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας διμερούς συνεργασίας.

«Η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ του Μπασάρ αλ Άσαντ και του Ιράν αποτελεί δοκιμασία για το Ισραήλ: η αντίδρασή μας θα είναι σαφής και ξεκάθαρη. Δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να αποκτήσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία», διεμήνυσε παράλληλα μιλώντας στη δημόσια ισραηλινή ραδιοφωνία ο Γισραέλ Κατς, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το Ισραήλ κατέχει από το 1967 μεγάλο τμήμα των συριακών Υψιπέδων του Γκολάν. Οι δύο χώρες παραμένουν ακόμη από τεχνική άποψη σε εμπόλεμη κατάσταση.,

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments