Διεθνή

Βραζιλία: Διατηρεί το προβάδισμα για την προεδρία ο ακροδεξιός υποψήφιος

Βραζιλία: Διατηρεί το προβάδισμα για την προεδρία ο ακροδεξιός υποψήφιος
Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία στη Βραζιλία, Ζαΐχ Μπολσονάρου διατηρεί το προβάδισμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, συγκεντρώνοντας το 22% των προθέσεων ψήφου, κατέδειξε μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ibope.

Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου διατηρεί το προβάδισμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, συγκεντρώνοντας το 22% των προθέσεων ψήφου, κατέδειξε μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ibope.

Βραζιλία: Προβάδισμα ακροδεξιάς στις δημοσκοπήσεις

Η δημοσκόπηση αυτή μεταδόθηκε την Τετάρτη από το τηλεοπτικό δίκτυο Globo και είναι η πρώτη που διενεργήθηκε αφότου το Ανώτατο Εκλογοδικείο αποφάνθηκε ότι ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα δεν μπορεί να πάρει μέρος στην αναμέτρηση.

Η οικολόγος Μαρίνα Σίλβα και ο κεντροαριστερός Σίρου Γκόμις ισοψηφούν στη δεύτερη θέση με 12%, ο φίλα προσκείμενος στον επιχειρηματικό κόσμο Ζεράλντου Άλκμιν ακολουθεί με το 9% και ο Φερνάντου Αντάτζι, που θεωρείται πλέον ότι θα είναι ο υποψήφιος του Κόμματος Εργαζομένων (PT), συγκεντρώνει μόλις το 6%.

Ο Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός, μέγας νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας, δήλωσε την Τετάρτη ενώπιον χιλιάδων οπαδών του στην Μπραζίλια ότι «θα σκουπίσουμε» τα κόμματα εξουσίας και «θα τα στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Βραζιλία: Στο επίκεντρο της ακροδεξιάς η καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο ακροδεξιός πολιτικός βάζει στο επίκεντρο της εκστρατείας του την καταπολέμηση «της διαφθοράς» και την αποκατάσταση «του νόμου και της τάξης».

Σε βάρος τόσο του Αντάτζι, όσο και του Άλκμιν, του υποψήφιου του PSDB, ασκήθηκαν αυτή την εβδομάδα διώξεις για διαφθορά, με κατηγορίες που αμφότεροι αρνούνται.

Το Κόμμα Εργαζομένων και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα κυβέρνησαν τη Βραζιλία 21 από τα τελευταία 23 χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments