Υγεία

Ιός Δυτικού Νείλου: Στους 21 οι νεκροί – Αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη

Ιός Δυτικού Νείλου: Στους 21 οι νεκροί – Αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη
Σε έξαρση ο ιός του δυτικού Νείλου. Ανησυχία στην Ευρώπη.

Σε έξαρση βρίσκετε ο ιός του δυτικού Νείλου με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες.

Oι νεκροί έχουν φτάσει τους 21, με ακόμη τέσσερις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα.

Ιός Δυτικού Νείλου: Ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Από την αρχή της περιόδου 2018 μέχρι τις 6/9/2018 (ώρα 13:00), έχουν διαγνωστεί 178 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 144 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΣΝ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 34 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις ΚΣΝ.

Έχει καταγραφεί ένα εισαγόμενο περιστατικό (με ιστορικό ταξιδιού και προσβολής σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα). Εχουν καταγραφεί 21 θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό (ηλικίας >69 ετών), αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ιός Δυτικού Νείλου: Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων (ECDC) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη που είναι 3,5 φορές περισσότεροι από πέρσι.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του περασμένης εβδομάδας, το ECDC έχει καταμετρήσει 975 κρούσματα.

Σε ό,τι αφορά τους θανάτους από επιπλοκές της μόλυνσης από τον ιό, στη Σερβία είχαν φέτος 21 νεκρούς, στην Ιταλία 13, στη Ρουμανία 12 και στο Κόσοβο έναν.

Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου επισημαίνει το Κέντρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments