Τεχνολογία

iPhone: Η παρουσίαση του νέου κινητού της Apple

iPhone: Η παρουσίαση του νέου κινητού της Apple
iPhone: Τρία νέα iPhone παρουσιάζονται στη φετινή έκθεση της Apple

iPhone: Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η επίσημη παρουσίαση του iPhone X Plus από την Apple.

Η Apple παρουσιάζει ζωντανά από το αμφιθέατρο Steve Jobs το νέο iPhone X Plus ή iPhone X Max.

https://www.youtube.com/watch?v=klk61zFItcQ

Οι νέες συσκευές της Apple είναι το iPhone XS, με οθόνη 5,8 ιντσών, στα 999 δολάρια, και το XS Max, που είναι το μεγαλύτερο iPhone που έχει βγει ως τώρα, με οθόνη 6,5 ιντσών, και αρχίζει από τα 1.099 δολάρια (το ακριβότερο smartphone που έχει πουλήσει μέχρι τώρα, με την τιμή να αυξάνεται όσο αυξάνεται και ο αποθηκευτικός χώρος).

Επίσης, παρουσίασε και χαμηλότερου κόστους συσκευή, το iPhone XR, στις 6,1 ίντσες, φτιαγμένο από αλουμίνιο, στα 749 δολάρια.

iPhone XR

Το iPhone XR, διαθέτει μία οθόνη 6,1 ιντσών τεχνολογίας LCD που σημαίνει χαμηλότερο κόστος. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε πολλά χρώματα, διαθέτει το Face ID, χρησιμοποιεί επίσης τον Α12 επεξεργαστή, ενώ η οπίσθια κάμερα είναι μονή μεν, αλλά διαθέτει αρκετές από τις βελτιώσεις που ενσωματώνουν τα πιο ακριβά μοντέλα iPhone.

Η μπαταρία δίνει επιπλέον 90 λεπτά λειτουργίας σε σχέση με το iPhone 8 Plus, του οποίου είναι πρακτικά ο αντικαταστάτης.

iPhone Xs και Xs Max

Το iPhone Xs αποτελεί τον «διάδοχο» του iPhone X με την οθόνη -τεχνολογίας OLED- να διατηρείται στις 5,8 ίντσες όσον αφορά τη διαγώνιο, ενώ το iPhone Xs Max «ανεβαίνει» στις 6,5 ίντσες!

Και οι δύο συσκευές σχεδιαστικά ακολουθούν τη φιλοσοφία του iPhone X με την οθόνη να καλύπτει σχεδόν όλη τη συσκευή και η είσοδος μπορεί να γίνει μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου που έχει αναπτύξει η Apple, το Face ID, και χαρακτηρίζεται ως η πιο ασφαλής που είναι διαθέσιμη και έχει βελτιωθεί περαιτέρω με τη χρήση νέων αλγόριθμων.

Είναι περισσότερο ανθεκτικά χάρη στο νέο γυαλί που χρησιμοποιείται στην οθόνη.

Επίσης, χρησιμοποιούν τον νέο Α12 επεξεργαστή, ο οποίος κατασκευάζεται με την τεχνολογία των 7 νανομέτρων, προσφέροντας σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις.

Τα δύο μοντέλα είναι βελτιωμένα στον τομέα του ήχου αλλά και σε αυτόν των παιχνιδιών, όπου ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε τίτλους που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες της επαυξημένης πραγματικότητας.

Βελτιώσεις έχουν γίνει και στον τομέα της φωτογραφίας και του video. Η διπλή κάμερα στην πίσω πλευρά παραμένει, αλλά έρχεται με νέες δυνατότητες όσον αφορά το πως γίνονται οι λήψεις και πως τις επεξεργάζεται η συσκευή ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό.

Όσον αφορά στην μπαταρία, το iPhone Xs θα προσφέρει 30 λεπτά περισσότερα από το iPhone X, ενώ το iPhone Xs Max θα φθάνει στα 90 λεπτά λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας τους.

Μία πολύ ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι η δυνατότητα που θα έχουν οι κάτοχοι των iPhone Xs και Xs Max να έχουν και δεύτερη γραμμή στη συσκευή τους. Η δεύτερη SIM θα είναι η αποκαλούμενη eSIM, όπερ σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει και μία δεύτερη φυσική κάρτα και η προσθήκη της θα γίνεται σε συνεργασία με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που θα υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία.

Στην Κίνα, πάντως, οι συσκευές που θα πωλούνται εκεί θα έχουν δύο φυσικές SIM κάρτες.

Apple Watch Series 4

Η οθόνη της συσκευής είναι 30% μεγαλύτερη, ενώ είναι από άκρη σε άκρη με μικροαλλαγές και λεπτότερη. Μάλιστα, θα έχει τη δυνατότητα να φροντίζει για την ασφάλεια του κατόχου του. Θα μπορεί, δηλαδή, σε περίπτωση πτώσης του κατόχου στο έδαφος να στέλνει ειδοποιήσεις στις επαφές για κλήσεις άμεσης βοήθειας.

Το ηχείο της συσκευής θα είναι πλέον πιο δυνατό, χάρη στον ανασχεδιασμό του, ενώ το πίσω μέρος των Apple Watch Series 4 είναι πλέον μαύρο κεραμικό και η οθόνη προστατεύεται από Sapphire crystal.

Παράλληλα, είναι το πρώτο που είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρικό παλμογράφο, και το οποίο θα καταγράφει τους καρδιακούς παλμούς, έχοντας τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται με τους αισθητήρες του όλα τα βιομετρικά στοιχεία του χρήστη, “ελέγχοντας” την καρδιά του.

Η Apple έχει προσθέσει ηλεκτρόδια στην πλάτη του Apple Watch Series 4 και έτσι για πρώτη φορά είναι σε θέση να παρέχει ακριβής μετρήσεις ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG), λαμβάνοντας μάλιστα έγκριση από την FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ).

Η τιμή πώλησης του Apple Watch Series 4 είναι $399 για το μοντέλο με GPS ανεβαίνοντας στα $499 για το μοντέλο με υποστήριξη δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Το WatchOS 5 θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το Apple Watch Series 3 θα συνεχίσει να πωλείται από την Apple, στην τιμή των 279 δολαρίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments