Πολιτική

ΝΔ: Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

ΝΔ: Αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής
Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής στο ΥΠΕΞ - Αποχώρησε η ΝΔ.

Αποχώρησε η ΝΔ από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το Συμβούλιο πραγματοποιείται υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, αποχωρώντας:

Η κυβέρνηση αρνήθηκε να παρέχει ενημέρωση για θέματα που ήταν εκτός της ημερησίας διατάξεως όπως τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Η ΝΔ ζήτησε επίσης να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν στις σχέσεις με την Αλβανία αλλά και για το εάν ισχύουν όσα έχει πει στις καταθέσεις του ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, Τζορτζ Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ταχθεί υπέρ του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση προσήλθαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Κωνσταντίνος Δουζίνας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Μαρία Τριανταφύλλου και ο Πάνος Τριγάζης, από τη ΝΔ ο τομεάρχης Εξωτερικών Γiώργος Κουμουτσάκος και ο Γιώργος Σαββαίδης, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβερδος και η Σιλβάνα Ράπτη, από το Ποτάμι ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιώργος Κακλίκης, από τους ΑΝΕΛ ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Ελευθέριος Καραγιάννης και τέλος από την Ένωση Κεντρώων η Ελένη Μαρτσούκου.

Τζορτζ Παπαδόπουλος: Είχα ενημερώσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για την υπόθεση Ρωσίας-Χίλαρι-Τραμπ

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην συνεργάτης της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, είχε ενημερώσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών το 2016 σχετικά με τους ισχυρισμούς των επαφών του από τη Ρωσία ότι το Κρεμλίνο διέθετε χιλιάδες email της Χίλαρι Κλίντον, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών υπέρ του Τραμπ.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλος, δήλωσε ξανά ότι δεν θυμάται να εξομολογήθηκε ποτέ στον Αλεξάντερ Ντάουνερ, κορυφαίο διπλωμάτη της Αυστραλίας στη Βρετανία, ότι η Ρωσία διέθετε «βρώμικα» στοιχεία για τη Χίλαρι Κλίντον.

Η περίφημη αποκάλυψη, που αποτέλεσε το έναυσμα για την έρευνα του FBI σχετικά με την ρωσική εμπλοκή στις Αμερικανικές εκλογές του 2016, είχε γίνει σε ένα πολυτελές μπαρ του Λονδίνου τον Μάιο του 2016.

Αν και θυμάται πολλές λεπτομέρειες της συνάντησης, όπως π.χ. τι ήπιε, το γεγονός ότι δεν ήταν μεθυσμένος, τι άλλο ειπώθηκε κ.λπ.

Ο Παπαδόπουλος επιμένει ότι δεν θυμάται αυτό το κομμάτι της συζήτησης.

Τουλάχιστον αυτό δήλωσε στον Στεφανόπουλο, στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την καταδίκη «χάδι» του για ψευδή κατάθεση στο FBI.

Παρότι εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν θυμάται τη συνομιλία του με τον Ντάουνερ, ο Παπαδόπουλος είπε στον Στεφανόπουλο (που ήταν εμφανώς δύσπιστος σχετικά με την επιλεκτική αμνησία του συνομιλητή του) ότι είχε μιλήσει σχετικά τις επαφές του με Ρώσους για email της Χίλαρι σε έναν άλλον υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο. Κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, τον Νίκο Κοτζιά.

«Ναι θυμάμαι», είπε συγκεκριμένα ο Παπαδόπουλος στον Στεφανόπουλο.

«Θυμάμαι ότι το είπα και σε έναν άλλον ανώτατο διπλωμάτη, στον Έλληνα Υπουργό των Εξωτερικών.

Του το είπα ανοιχτά. Όμως δεν θυμάμαι ποτέ να το είπα σε αυτό το άτομο (δλδ τον Ντάουνερ)».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Τζορτζ Παπαδόπουλος στον Τζορτζ Στεφανόπουλος (το επίμαχο σημείο είναι μετά το 8ο λεπτό).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments