Ελλάδα

Δολοφονία Φύσσα: Σοβαρός τραυματισμός 19χρονης στο Αγρίνιο κατά την διάρκεια πορείας

Δολοφονία Φύσσα: Σοβαρός τραυματισμός 19χρονης στο Αγρίνιο κατά την διάρκεια πορείας
Αρκετά επεισόδια ξέσπασαν σε πολλές περιοχές της χώρας κατά την διάρκεια πορειών για την ημέρα μνήμης με αφορμή τα πέντε χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από το σοβαρό τραυματισμό μιας 19χρονης κοπέλας αμαυρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα πέντε χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η νεαρή κοπέλα, κατά τη διάρκεια πορείας στην μνήμη του αδικοχαμένου μουσικού, καθόταν σε παγκάκι στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια, η 19χρονη τραυματίστηκε στο πρόσωπο είτε από φωτοβολίδα ευθείας βολής, είτε από κάποιο αιχμηρό βαρύ αντικείμενο.

Άμεσα λόγω του αίματος που έχανε, μεταφέρθηκε στο ΕΚΑΒ. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρά τραύματα της 19χρονης στο πρόσωπο, καθώς φέρει πολλαπλά κατάγματα σπλαχνικού κρανίου.

Δεν κινδυνεύει η ζωή της, αλλά την Τετάρτη θα χειρουργηθεί.

Ο σοβαρός τραυματισμός της 19χρονης στο Αγρίνιο

Επεισόδια στον Πειραιά

Σημείο συγκέντρωσης και αφετηρίας της πορείας στην μνήμη του Παύλου Φύσσα, ήταν όπως κάθε χρόνο το σημείο της δολοφονίας του.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 2.000 άτομα κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών οδών του Πειραιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πόλης, με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη αλλά διακριτική.

Η ΕΛ.ΑΣ επιστράτευσε και ελικόπτερο το οποίο πετούσε αδιάκοπα πάνω από τον Πειραιά παρακολουθώντας την κίνηση των διαδηλωτών.

Στην πορεία συμμετείχαν αντιφασιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα της αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και κάτοικοι της περιοχής. Η πορεία έφτασε στο λιμάνι λίγο μετά τις 19:30 με κατεύθυνση προς το Δημοτικό Θέατρο.

Μια ώρα αργότερα, η πορεία έφτασε μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όπου και σταμάτησε λόγω του αστυνομικού φραγμού προκειμένου οι διαδηλωτές να μην φτάσουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Λίγο πριν τις 21:00 σημειώθηκαν επεισόδια επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, κοντά στο Δημαρχείο Πειραιά, με νεαρούς να πετούν πέτρες και μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ, που απάντησαν με κρότου λάμψης και χημικά.

Οι νεαροί έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές σε κάδους. Στην συνέχεια αποχώρησαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments