Lifestyle

Στιβ ΜακΚουίν: Δημιουργεί πορτρέτα δεκάδων χιλιάδων παιδιών

Στιβ ΜακΚουίν: Δημιουργεί πορτρέτα δεκάδων χιλιάδων παιδιών
Ποιος είναι ο λόγος αυτής της ενέργειας από τον Στιβ ΜακΚουίν.

Ο βραβευμένος από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου σκηνοθέτης, Στιβ ΜακΚουίν σχεδιάζει ένα φιλόδοξο εγχείρημα, να δημιουργήσει τo πορτρέτο όλων των μαθητών της τρίτης δημοτικού στο Λονδίνο – δηλαδή δεκάδων χιλιάδων παιδιών.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «12 Χρόνια Σκλάβος», ο οποίος είναι επίσης εικαστικός καλλιτέχνης και φωτογράφος θα επιβλέπει μία ομάδα φωτογράφων που θα φωτογραφίζει τάξεις 2.400 σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Λονδίνου τους επόμενους εννέα μήνες.

Στόχος του project είναι το έργο να ενσωματώσει τη διαφορετικότητα της πόλης, στην οποία ο ΜακΚουίν μεγάλωσε, αλλά και τη δυναμική της επόμενης γενιάς που θα διαμορφώσει το μέλλον του Λονδίνου.

Σε ανακοίνωση της γκαλερί Tate Britain, η οποία είναι ανάδοχος του project διευκρινίζεται ότι επιδιώκεται να καταγραφεί μια στιγμή «ενθουσιασμού, άγχους και ελπίδας» στη ζωή των παιδιών της τρίτης τάξης, ηλικίας 7 και 8 ετών.

Το project θα παρουσιαστεί στην Tate Britain και σε άλλους χώρους του Λονδίνου από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Μάιο του 2020.

Ο ΜακΚουίν, ο οποίος γεννήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα, κέρδισε το 1999, προτού αρχίσει την κινηματογραφική του καριέρα, το Τέρνερ (Turner Prize) το ετήσιο βραβείο που απονέμεται σε εικαστικό καλλιτέχνη από τη Βρετανία, ηλικίας κάτω των 50 ετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments