Οικονομία

Συνταξιούχοι: Το 87% είναι άνω των 60 ετών – Γιατί διστάζουν να κάνουν αίτηση

Συνταξιούχοι: Το 87% είναι άνω των 60 ετών – Γιατί διστάζουν να κάνουν αίτηση
Τι φοβούνται οι συνταξιούχοι που ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις δεν θέλουν να βγουν στην σύνταξη.

Συνταξιούχοι: Μεγάλη μείωση ύψους του 70%παρουσιάζει ο  ρυθμός των αιτήσεων για συνταξιοδότηση λόγω των περικοπών του νόμου Κατρούγκαλου.

Εκτός αυτού, διαπιστώνεται ότι σήμερα στη χώρα μας πλέον το 87% των συνταξιούχων είναι άνω των 60 ετών.

Πόσο έχουν μειωθεί οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Οι πρώτες εκτιμήσεις, κάνουν λόγο ότι ενώ εργαζόμενοι συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις αρνούνται να συνταξιοδοτηθούν, διότι γνωρίζουν ότι την επομένη  θα υποστούν μεγάλη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών συντάξεων που θα λάβουν.

Σύμφωνα πάντα λοιπόν με τα στοιχεία οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση έχουν μειωθεί:

  • κατά 40% στον ιδιωτικό τομέα
  • κατά 70% στο Δημόσιο

Συνταξιούχοι: Το 87% είναι άνω των 60 ετών – Γιατί διστάζουν να κάνουν αίτηση

Ακόμη, εντύπωση προκαλούν και τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «Ήλιος» του υπουργείου Εργασίας.

Τα ευρήματα του συστήματος «Ήλιος» διαψεύδουν και καταρρίπτουν το πάγιο επιχείρημά τους για τη θέσπιση σκληρών παρεμβάσεων στις αλυσιδωτές περικοπές όλων των συνταξιοδοτικών παροχών.

Από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι το 87% των συνταξιούχων (2.251.256) είναι άνω των 60 ετών, πως το 13% (318.785) είναι κάτω των 60 ετών, ότι η μέση κύρια σύνταξη έχει πέσει στα 723 ευρώ και είναι η χαμηλότερη σε όλες τις χώρες της ΟΝΕ πως η μέση επικουρική σύνταξη ανέρχεται στα 172,10 ευρώ και πως το μέσο μέρισμα ανέρχεται στα 97,9 ευρώ!

Συμπερασματικά, από τη μελέτη των επιμέρους στοιχείων ανά ηλικία προκύπτει ότι οι συντάξεις των νέων σε ηλικία συνταξιούχων είναι οι χαμηλότερες, αφού αφορούν κυρίως συντάξεις λόγω θανάτου  και αναπηρίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments