Ελλάδα

Μάτι: Καθυστερεί η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά

Μάτι: Καθυστερεί η εισαγγελική έρευνα για τη φονική πυρκαγιά
Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που άνοιξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθυστερεί.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που άνοιξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθυστερεί.

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα πυραγού βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στα χέρια του εισαγγελέα, Ηλία Ζαγοραίου, τον οποίο είχε ορίσει για να εντοπίσει τις ευθύνες και τις παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας.

Στο πόρισμα πάντως, ενώ υπάρχουν εκτενείς αναφορές για τα αίτια και το πως έπρεπε τα αρμόδια όργανα να αντιδράσουν, δεν υπάρχουν «προσωποποιημένες» ευθύνες.

Η κ. Δημητρίου με παραγγελία της, ζήτησε να ενταχθεί στην ογκώδη δικογραφία και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, μετά την εντολή που έδωσε προ ημερών, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης, Μάρη Παπασπύρου, για διοικητικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και πειθαρχικές ευθύνες.

Η παραγγελία της κ. Δημητρίου θα καθυστερήσει την έρευνα για την πυρκαγιά αφού δεν θα κληθούν άμεσα ύποπτοι για να καταθέσουν γραπτές εξηγήσεις, καθώς θα χρειαστεί πρώτα να ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιθεωρήτριας, για το οποίο έδωσε εντολή για πλήρη διοικητικό έλεγχο των εμπλεκόμενων φορέων μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ η έρευνα βρισκόταν στο τέλος και στο στάδιο να αποσταλούν κλήσεις για εξηγήσεις σε υπευθύνους από Περιφέρεια, Δήμους, Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ζαγοραίος, ο οποίος προΐστατο της έρευνας, αποχωρεί από την θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, καθώς έχει προαχθεί μεν, αλλά έληξε και η θητεία του δε, αφήνοντας πίσω του δύο εισαγγελείς για να συνεχίσουν την έρευνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments