Τεχνολογία

20α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ GOOGLE: Γιορτάζει η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης

20α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ GOOGLE: Γιορτάζει η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης
20α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ GOOGLE: Η Google γιορτάζει και αφιερώνει το doodle της στην ίδια.

20α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ GOOGLE: Τα 20α της γενέθλια γιορτάζει σήμερα η Google και γι’ αυτό αφιερώνει το σημερινό doodle της στην ίδια.

Η Google είναι η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στο internet.

Σήμερα η Google είναι διαθέσιμη σε 150 γλώσσες και 190 χώρες.

Η λέξη «Google» προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης «googol», τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά».

Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

20α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ GOOGLE: Το μπέρδεμα με τις ημερομηνίες

Tο όλο εγχείρημα ξεκίνησε τον Ιανουαρίου του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα, αλλά το 1998 η Google απέκτησε τυπική υπόσταση ως νόμιμη επιχείρηση.

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 εγκρίθηκε η σύσταση της εταιρείας Google, μολονότι το domain name «google.com» είχε ήδη κατοχυρωθεί προ ενός έτους, στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997.

Αρά, οι πιο πιθανές ημέρες για γενέθλια θα ήταν μια από τις δύο.

Τα μεγάλα κεφάλια της Google, όμως, εισήγαγαν τη χρήση των doodle, δηλαδή των καλλιτεχνικών παραλλαγών στο λογότυπο της μηχανής αναζήτησης στις 27 Σεπτεμβρίου του 2002.

Αυτή η ημερομηνία, λοιπόν, καθιερώθηκε ως η γενέθλια επέτειος για την Google.

Στον εορτασμό των γενεθλίων της η Google δεν ήταν και τόσο συνεπής.

Για παράδειγμα, το 2003 το «happy birthday» τραγουδήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Το 2004 στις 7 του ίδιου μήνα, ενώ το 2005 επελέγη η 26η, πάντα του Σεπτεμβρίου.

Η Google μπορεί να μην πετύχαινε την ημερομηνία, κατάφερνε, όμως, να πετυχαίνει το μήνα.

Από το 2006 καθιερώθηκε ως επίσημη και σταθερή επέτειος η 27η Σεπτεμβρίου.

Όπως έχει εξηγήσει με χιούμορ η ίδια η εταιρεία: “Η Google άνοιξε τις πύλες της τον Σεπτέμβριο του 1998. Η ακριβής ημερομηνία που εορτάζουμε τα γενέθλιά μας έχει μετακινηθεί για κάποια χρόνια, αναλόγως με το πότε αισθανόμασταν ότι θέλουμε να φάμε τούρτα”.

Δείτε το σχετικό βίντεο με το σημερινό doodle της Google:

Google: Το ξεκίνημα το 1998

Ο Larry ξεκινάει ένα μηνιαίο “Ενημερωτικό δελτίο φίλων Google”, για να ενημερώνει όσους ενδιαφέρονται σχετικά με τα νέα της εταιρείας.

Ο συνιδρυτής της Sun, Andy Bechtolsheim, δίνει μια επιταγή 100.000 δολαρίων σε ένα νομικό πρόσωπο που δεν υπάρχει ακόμα, μια εταιρεία που ονομάζεται Google Inc.

Προτού φύγουν για το φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδα, ο Larry και ο Sergey ενσωματώνουν το εμβληματικό σήμα του φεστιβάλ στο λογότυπο, για να ενημερώσουν για το πού θα βρίσκονται οι υπεύθυνοι στην Google για μερικές ημέρες. Αυτό ήταν το πρώτο doodle.

Στις 4 Σεπτεμβρίου η εταιρεία ιδρύεται στην Καλιφόρνια.

Ο Larry και ο Sergey ανοίγουν έναν τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της νέας εταιρείας και καταθέτουν την επιταγή του Andy Bechtolsheim.

Η εταιρεία εγκαθίσταται στο γκαράζ της Susan Wojcicki, στη διεύθυνση Santa Margarita Ave., στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνιας.

Ο Larry και ο Sergey προσλαμβάνουν τον πρώτο τους υπάλληλο.

Ο Craig Silverstein είναι επίσης τελειόφοιτος του τμήματος πληροφορικής στο Στάνφορντ και εργάζεται στην Google για περισσότερα από 10 χρόνια, προτού αποφασίσει να συνεχίσει στον νέο εκπαιδευτικό οργανισμό Khan Academy.

Το “PC Magazine” αναφέρει ότι “διαθέτει μια ανεξήγητη ικανότητα να εμφανίζει εξαιρετικά συναφή αποτελέσματα” και την αναγνωρίζει ως την καλύτερη μηχανή αναζήτησης, στους 100 κορυφαίους ιστότοπους για το 1998.

Οι 10 «εντολές» της Google

Σύμφωνα με τους ιδρυτές της Google, Πέϊτζ και Μπριν, οι ίδιοι και κατ’επέκταση η εταιρεία τους, βασίζονται σε 10 θέσεις που προσπαθούν να τηρούν:

  • Αφοσίωση στον χρήστη και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.
  • Είναι καλύτερο να κάνεις ένα πράγμα πραγματικά πολύ καλά.
  • Το γρήγορο είναι καλύτερο από το αργό.
  • Η δημοκρατία στο διαδίκτυο λειτουργεί.
  • Δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο γραφείο σας, για να πάρετε μια απάντηση.
  • Μπορείτε να κερδίσετε χρήματα χωρίς να κάνετε κακό.
  • Πάντα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες εκεί έξω.
  • Η ανάγκη για πληροφορίες ξεπερνάει όλα τα σύνορα.
  • Μπορείτε να είστε σοβαροί και χωρίς κοστούμι.
  • Το τέλειο από μόνο του δεν είναι αρκετά καλό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments