Ελλάδα

ZORBAS: Στο «μάτι» του κυκλώνα η Αττική – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία (pics&vids)

ZORBAS: Στο «μάτι» του κυκλώνα η Αττική – Που έχει διακοπεί η κυκλοφορία (pics&vids)
ZORBAS: Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πλήξει την Αττική ο μεσογειακός κυκλώνας.

ZORBAS: Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πλήξει την Αττική ο μεσογειακός κυκλώνας που μετακινείται σταδιακά από την νότια Πελοπόννησο.

Η έντονη βροχόπτωση στο λεκανοπέδιο αναμένεται να διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολογικών σταθμών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος.

Αυτή την ώρα η κακοκαιρία πλήττει πρώτιστος την νότια Πελοπόννησο, το Ξυλόκαστρο, το Λυγούριο, τον Πόρο και την Ύδρα.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου, έχει προκαλέσει το κύμα της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην Αργολίδα έχει κλείσει η είσοδος του Κρανιδίου, ενώ στην Αρκαδία, λόγω πτώσης πετρών, έχουν κλείσει οι δρόμοι Άστρους – Άργους, στο ύψος του Ξηροπήγαδου και Άστρους – Λεωνιδίου, στο ύψος του Κρυονερίου. Στις περιοχές αυτές βρίσκονται μηχανήματα της Περιφέρειας, και προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες, ώστε να δοθούν και πάλι οι δρόμοι στην κυκλοφορία.

Στην Μεσσηνία έχουν κλείσει, λόγω του έντονου κυματισμού, οι παραλιακοί δρόμοι στη Μεθώνη, στην Καρδαμύλη, στο Ακρογιάλι και στις Κιτριές, ενώ στην Καλαμάτα προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, μετά την πτώση δέντρων.

Τέλος, στην Λακωνία έχει «φουσκώσει» ξεροπόταμος στις Κροκεές και έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα στο δρόμο που περνά από το σημείο.

Έκλεισε η Παλαιά Εθνική Ελευσίνας – Θήβας

Λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι διεκόπη η κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας – Θήβας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, για προληπτικούς λόγους και μέχρι την ομαλοποίηση των έντονων καιρικών συνθηκών, δεν θα επιτρέπεται, η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας – Θήβας, στο τμήμα της από τη χ/θ 5,000 μέχρι και τα όρια με το νομό Βοιωτίας, εδαφικής αρμοδιότητας Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας.

Από τον περιορισμό εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης και τα οχήματα κρατικών, καθώς και άλλων υπηρεσιών.

Τα σημεία που γίνεται εκτροπή των οχημάτων, λόγω απαγόρευσης της κυκλοφορίας από την Τροχαία, στην Παλαιά Εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας, έδωσε στη δημοσιότητα το μεσημέρι του Σαββάτου η ΓΑΔΑ, για τη διευκόλυνση των οδηγών.

Συγκεκριμένα, η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων πραγματοποιείται στα παρακάτω σημεία:

  • Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων “CYCLON”), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
  • Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος του κόμβου Οινόης, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα. Αττική Οδός, έξοδος 1 (προς Μάνδρα).
  • Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της αερογέφυρας Μάνδρας (ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα).
  • Οδός Θριασίου Πεδίου (κόμβος Θριασίου Νοσοκομείου), ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαγούλα/Μάνδρα.
  • Π.Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Μεγάλου Λούκα/ Λεωνίδα Στάμου (διασταύρωση Μάνδρας/ Μαγούλας), ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.
  • Από την Αστυνομία, για μία ακόμα φορά, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να συμμορφώνονται και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και τις σχετικές πινακίδες, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα.

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο λόγω ισχυρών ανέμων στο Αιγαίο, που φθάνουν κατά τα τόπους τα 10 μποφόρ.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό.

Κανονικά εκτελείται η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας, ενώ κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη – Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Δείτε live την κίνηση του κυκλώνα

Ελεγχόμενη η κατάσταση στην Καλαμάτα

Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη της Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το κύμα της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος είπε ότι «τα προβλήματα καταγράφονται στον παραλιακό δρόμο της οδού Ναυαρίνου και σε μήκος ενός χιλιομέτρου». Όπως εξήγησε, «είχαμε ειδοποιήσει από χθες τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να απομακρύνουν από τον αιγιαλό ότι είχαν» και πρόσθεσε: «Κάποιοι υπάκουσαν και κάποιοι όχι, με αποτέλεσμα, λόγω των ανέμων και του μεγάλου κυματισμού, να καταστραφούν είδη εξοπλισμού καταστημάτων, όπου σε συνδυασμό με αυτά που έβγαλε η θάλασσα, να δημιουργηθούν προβλήματα στο δρόμο».

Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος είπε ότι «περιμένουμε να κοπάσει η ένταση του φαινομένου και εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε καθαρίσει αυτό το τμήμα του δρόμου, όπως επίσης και άλλα δύο χιλιόμετρα, δυτικά της Καλαμάτας, προς την Μεσσήνη».

Παράλληλα, ο δήμαρχος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά», προσθέτοντας ότι «οι ζημιές στον αστικό χώρο είναι περιορισμένες, δηλαδή σε τέντες και γλάστρες».

Συγκλονιστικές εικόνες από Μεσσηνία και Λακωνία

Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου – Νέστορος της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο δήμαρχος, «από το πρωί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα η θάλασσα να «κτυπάει» την παραλία».

Ειδικά στην Μεθώνη, είπε ο δήμαρχος, «έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος», ενώ όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια». «Μόνο σε δύο περιπτώσεις» συνέχισε, «χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια».

Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές. Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο Δημήτρης Καφαντάρης είπε ότι «συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας».

Στην παραλία της Καλαμάτας τα κύματα έχουν ανέβει και στη Ναυαρίνου όπου έχει διακοπή η κυκλοφορία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments