Οικονομία

Πλειστηριασμοί: Στο “σφυρί” και το νεοκλασικό του Γαβαλά – Πως σταματάει η διαδικασία

Πλειστηριασμοί: Στο “σφυρί” και το νεοκλασικό του Γαβαλά – Πως σταματάει η διαδικασία
Μόνο για σήμερα είναι προγραμματισμένοι 261 πλειστηριασμοί ενώ μέχρι το τέλος του μήνα οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξεπερνούν τις 2.500.

Μετά από μια διακοπή σχεδόν τριών μηνών, τράπεζες, ιδιώτες αλλά και το δημόσιο “χτυπάνε” ξανά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα, ο κλοιός στενεύει γύρω από τους 1,7 εκατομμύρια οφειλέτες της Εφορίας για τους οποίους ανά πάσα στιγμή μπορούν να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα, δηλαδή κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.

Ανάμεσα στα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί για οφειλές προς το δημόσιο, συγκαταλέγεται και  το νεοκλασικό ακίνητο του Λάκη Γαβαλά στο Κολωνάκι.

Με τιμή πρώτης προσφοράς 1,88 εκατ. ευρώ το ακίνητο του Λάκη Γαβαλά στις 21 Νοεμβρίου θα περάσει σε άλλη κυριότητα εφόσον βρεθεί αγοραστής.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω ακίνητο του άνδρα της μόδας  βρίσκεται στην Βουκουρεστίου 33 στο Κολωνάκι και αποτελείται:

  • από το ισόγειο κατάστημα 183 τ.μ.
  • άλλον ένα όροφο επίσης 183 τμ
  • τον τρίτο όροφο 100 τμ κ
  • υπόγειο 86 τμ
  • 83 τμ αποθήκες.

Τα υπόλοιπα ακίνητα που θα βγουν στο ηλεκτρονικό σφυρί είναι κατοικίες, γραφεία, αγροτεμάχια και βιομηχανικά κτίρια, τα οποία βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες.

Τέλος, να σημειωθεί ότι μόνο για σήμερα είναι προγραμματισμένοι να γίνουν  261 πλειστηριασμοί ενώ μέχρι το τέλος του μήνα οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξεπερνούν τις 2.500.

Τόσο βιομηχανικά ακίνητα και οικόπεδα, αλλά και ξενοδοχεία και πολυτελείς κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί με επισπεύδουσες τις τράπεζες που επιταχύνουν τη διαδικασία απομείωσης των κόκκινων δανείων αλλά και ιδιωτών.

Πως σταματάει η διαδικασία

Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να παγώσουν τους πλειστηριασμούς των περιουσιακών τους στοιχείων και άλλα αναγκαστικά μέτρα.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν, είναι να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών των 12 ή 24 δόσεων ανάλογα με το είδος της οφειλής και να την εξυπηρετούν. Δηλαδή να πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό της δόσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments